Bafalo nastavlja da "gazi", Nju Orleans osvojio diviziju

NFL utakmice za Dan zahvalnosti donelo nam je trijumfe Bafalo Bilsa, Čikago Bersa i Nju Orleans Sejntsa.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Wesley Hitt/Getty Images
Photo by Wesley Hitt/Getty Images

Bafalo Bilsi uprkos svim očekivanjima imaju sjajnu sezonu i za sada su uspeli da ostvare 9 pobeda i 3 poraza, a poslednji trijumf bio je nad Dalas Kaubojsima.

Kaubojsi, s druge strane, igraju nešto slabije i navijači nisu nimalo zadovoljni pa se na tribinama već mogu videti transparenti sa natpisom "Otpustite Džejsona Gereta".

Kaubojsi su odlično napali, brzo su postigli prve poene zahvaljujući sjajnom Amariju Kuperu i neverovatnom Ezikjelu Eliotu, da bi Dak Preskot pronašao iskusnog Džejsona Vitena u end zoni za tačdaun i sjajan start utakmice.

Bilsi su bili bez poena u provj četvrtini, da bi u drugoj njihov kvoterbek Džoš Alen fantastično pronašao Kola Bizlija (bivši hvatač Dalasa), koji je bio brži od odbrane Kaubojsa i doneo izjednačenje 7:7.

Ovo im je dalo vetar u leđa, pa su preko Dejvida Singlterija do kraja prvog poluvremena postigli još jedan tačdaun, ali bez ekstra poena, pa su na poluvremenu vodili sa 13:7.

Džoš Alen je nastavio sjajno da komanduje napadom Bilsa, dok je s druge strane Dak Preskot "zanemeo", izostao je jači otpor Kaubojsa, pa su Bilsi uspeli da odnesu veliki trijumf rezultatom 26:15.

Čikago Bersi u AFC–u baš i ne blistaju, a posle 12 odigranih utakmica imaju po 6 pobeda i poraza. Za Dan zahvalnosti su se susreli sa Detroit Lajonsima i pobedili ih rezultatom 24:20.

Mič Trubiski, kvoterbek Bersa, igrao je veoma dobro i bacio 338 jardi za 3 tačdauna i 1 intersepšn, ali posle jednog njegovog neodlučnog trčanja našao se na meti fanova koji su mu se podsmevali.

Bersi su srupili otpor Lajonsa u drugom poluvremenu, a tim Meta Patriše imaće za čim da žali pošto je veoma dobro počeo utakmicu i već u prvoj četvrtini postigao dva tačdauna.

Šon Pejton i njegovi Nju Orleans Sejntsi nadmudrili su Dena Kvina i Atlanta Falkonse, rezultatom 26:18 i osvetili se za poraz od pre nekoliko sedmica (tačnije 10. novembra).

Ovom pobedom su Sejtnsi ponovo osvojili diviziju NFC Jug, dok je za Falkonse bilo jasno da se prilično muče bez glavnog hvatača (verovatno i najbolji igrač ekipe) Hulija Džonsa, koji se oporavlja od povrede ramena.

Tejsom Hil je posle izblokiranog panta istrčao nekih 30ak jardi i doneo tačdaun Sejntsima, koji su itekako umeli da iskontrolišu tok ove utakmice. Dobili su tri od ukupno četiri četvrtine uz ukupno 6 pogođenih šuteva Vila Laca (bilo za 3 bilo za 1 poen), pa je ovaj 10. trijumf bio veoma sladak za Šona Pejtona i njegove izabranike.

Falkonsi imaju svega 3 pobede iz 12 utakmica i imaju sezonu ispod svih očekivanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.