NFL: Rodžers kao vino, Najnersi sa "nulom" zadržali perfektan skor

Spektakularna partija Arona Rodžersa, nova pobeda San Franciska, i važni divizijski trijumfi Indijanapolisa i Minesote obeležili su sedmu NFL nedelju.

A. KovačevićIzvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Quinn Harris/Getty Images
Photo by Quinn Harris/Getty Images

Baltimor je u Sijetlu potvrdio kandidaturu za napad na Superboul, dok su Kaubojsi razbili Iglse u velikom derbiju.

Remsi su pokazali moć u Džordžiji, a opet su razočarali Čardžersi i Džajantsi.

Aron Rodžers je kao vino, što je stariji to je bolji. U nedelju je postigao čak šest tačdauna, od čega pet pasom za rutinsku pobedu Grin Beja nad Ouklendom 42:24.

San Francisko je preživeo surove uslove za igru u Vašingtonu, konstantna kiša je sprečila dva tima da pokažu svoj pun potencijal, ali su se Najnersi bolje snašli i bez primljenog poena sa 9:0 stigli do šeste uzastopne pobede u sezoni.

NFL, 7. vikend:
Atlanta – L.A. Rems 10:37
Bafalo – Majami 31:21
Sinsinati – Džeksonvil 17:27
Detroit – Minesota 30:42
Grin Bej – Ouklend 42:24
Indijanapolis – Hjuston 30:23
Džajants – Arizona 21:27
Vašington – San Francisko 0:9
Tenesi – L.A. Čardžers 23:20
Čikago – Nju Orleans 25:36
Sijetl – Baltimor 16:30
Dalas – Filadelfija 37:10

Utorak:
Džets – Nju Ingland

Petak:
Denver – Kanzas Siti 6:30

Slobodni: Klivlend, Pitsburg, Tampa Bej, Karolina

U derbiju vikenda Dalas je zaigrao na očekivanom nivou i razbio Filadelfiju 37:10. Kaubojsi su trčanjem pregazili Iglse, postigavši tri tačdauna po zemlji.

Dak Preskot je bacio i istrčao po jedan TD, a preostala dva TD trčanja su doneli Ezekijel Eliot i Tejvon Ostin.

Lamar Džekson i Rejvensi su sa 30:16 protiv Sihoksa još jednom potvrdili da su dostojan izazivač za Superboul. Džekson je nadigrao Rasela Vilsona i postao prvi QB u SB eri koji je u dve uzastopne utakmice istrčao više od 100 jardi i tačdaun.

Indijanapolis je slomio Teksanse 30:23 uz sjajan nastup Džejkobija Briseta sa 325 jardi i četiri tačdauna za prvo mesto na Jugu AFC, pred sjajan raspored u nastavku sezone (Denver, Pitsburg, Majami, Džeksonvil...).

Važnu divizijsku pobedu ostvarila je i Minesota sa 32:30 u Detroitu. Kirk Kazins je bacio četiri tačdauna uz 337 jardi, dok je Dalvin Kuk istrčao 142 i dva TD za petu pobedu u sezoni.

U derbiju Džejlena Remzija, Los Anđeles Remsi su savladali Atlanta Falkonse 37:10 za prekid serije od tri poraza. Pet puta su sekovali Meta Rajana, a Remzi je potpuno "zatvorio" Hulija Džonsa.

Arizona nastavlja da oduševljava, sa tri tačdaun trčanja Čejsa Edmondsa su produžili agoniju Džajantsa pobedom usred Njujorka 27:21.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.