Tom Brejdi koristi istu opremu 25 godina

Tom Brejdi, jedan od najboljih kvoterbeka svih vremena, rekao je kako ne menja stvari koje mu se sviđaju, pa tako istu opremu koristi već četvrt veka.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Bryan M. Bennett/Getty Images
Photo by Bryan M. Bennett/Getty Images

Mnogi Toma Brejdija smatraju najvećim kvoterbekom svih vremena. U moru rekorda, pobeda, pa i trofeja koje je osvojio ono što možda najviše impresionira je što i dalje traje, a tajna njegove dugovečnosti su neke ustaljene rutine.

U eri Bila Beličeka i Toma Brejdija ekipa Nju Ingland Patriotsa je u šest navrata osvajala šampionski prsten, a poznato je da Brejdi i dalje igra na vrhunskom nivou iako ima 43 godine.

Brejdi je uvek govorio da je njegova tajna u besprekornom ponavljanju davno isplaniranih rutina, a jedna od njih vezana je za štitnike za ramena. Verovali ili ne, on već četvrt veka koristi praktično iste iz utakmice u utakmicu.

"Jesu imali male prepravke, ali materijal i veličina su isti. Ljudi su pokušavali puno puta da me nateraju da ih promenim, ali ja smatram da kada ti se nešto svidi, ne treba to olako odbacivati ",rekao je Brejdi.

Pošto iste štitnike, po sopstvenom priznanju koristi već 25 godina, to znači da je počeo da ih koristi i pre dolaska u NFL 2000. Tačnije, još od srednje škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.