Ragbista dominira u NFL-u, na debiju tačdaun od 65 jardi VIDEO

Nekadašnji engleski ragbi reprezentativac Kris Vejd na svom debiju za Bafalo Bilse postigao je tačdaun trčanjem od čak 65 jardi.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Brett Carlsen/Getty Images
Photo by Brett Carlsen/Getty Images

Kristijan Vejd je u oktobru 2018. godine prestao da se bavi ragbijem kako bi nastavio karijeru u američkom fudbalu i najjačoj ligi sveta – NFL.

U aprilu mesecu 2019. godine, Vejd je postao član Bafalo Bilsa i za njih će igrati na poziciji raning beka, koja je bila problematična zbog situacije sa Lešonom Mekojem.

U predsezoni, Vejd je debitovao za Bilse protiv Indijanapolis Koltsa i kada je pronašao rupu u odbrani "Potkovica" poput metka je proleteo kroz njih i pretrčao 65 jardi za tačdaun koji je Bilsima pomogao da dođu do pobede rezultatom 24:16.

"Znao sam kuda da idem još pre nego što sam napravio prvi korak. Čim sam dobio loptu, trka je počela i gledao sam na ekran čitavo vreme kako bih znao da li me sustiže neko od lajnbekera", rekao je Kris Vejd.

Šon Mekdermot, trener Bafalo Bilsa, poklonio je Vejdu loptu sa utakmice, što je običaj da pripadne igraču koji se najviše istakao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.