"GOAT? Nema šanse sa toliko skandala"

Džon Džons je ponovo glavna tema.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

U poslednje vreme se mnogo priča o najboljem svih vremena u MMA svetu, pogotovo nakon povlačenja Habiba Nurmagomedova, o čemu ste mogli da čitate na našem sajtu.

Tada se pobunio i Džon Džons, rekavši da on ima najviše odbranjenih pojaseva, da nijedan borac ne može da se meri sa njegovim uspehom, pa ni Habib Nurmagomedov.

Neki će reći da je upravo Džon najbolji ikada, neki će spomenuti Andersona Silvu, a na čitavu priču i raspravu oko najboljeg svih vremena nadovezao se i Danijel Kormije, nekada dvostruki šampion UFC, a sada komentator.

"Džon Džons je jedan od najtalentovanijih sportista ikada, a ovo je sport gde se direktno takmičiš protiv drugih ljudi, mi se bukvalno bijemo u ringu. U bejzbolu, recimo, ako padneš na doping testu ne možeš da uđeš u Kuću slavnih, a tamo samo udaraš lopticu. Ne udaraš osobu, nego predmet, ovde udaraš ljudsko biće i ukoliko koristiš nedozvoljena sredstva to može biti veoma opasno. Mislim da treba gledati na pobede i titule kada biramo najboljeg svih vremena, ali ne smemo da izostavimo i anti doping kontrolu. Ja sam lično čovek na koga su uticale anti doping kontrole (aludirajući na skandale tokom trilogije borbi sa Džonom Džonsom). Teško mi je da kažem da je Džon najbolji ikada jer kada god bismo se borili, tu je bio i neki problem. Jednostavno, ako mene pitate, to dosta menja situaciju", rekao je Danijel Kormije.

Nastavio je popularni "Di Si" da objašnjava šta je hteo da kaže.

"Džon Džons je pod USADA testovima bio pozitivan i ljudi i dalje kažu da je najbolji ikada. To je ludo. Čak i u bejzbolu je to ilegalno, ali to je drugačiji sport kao što sam rekao. Anderson Silva je bio glavni u MMA, ali, takođe je padao na testovima i ne zanima me da li je vijagra ili nešto drugo, pao si. U borilačkom sportu, gde se takmičiš sa drugim ljudima direktno to ne sme da se dogodi, moraš da budeš eliminisan iz GOAT trke"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.