"Stalo mi je srce, rekli su mi da će opet" FOTO

UFC borac Kori Anderson je objavio da je zadobio ozbiljne posledice po svoj život posle jedne borbe.

LNIzvor: B92
Podeli

View this post on Instagram

Its been a long road back.. BUT never the less we are back! . . . . Feb 21st following my last fight I blacked out and collapsed smashing my face on a gravel road after scouting some land for hrs. Ended up in the ER for 5 days running numerous of test and blood work to figure out what happened. I seen a long list of different doctors, all but one said it was do to major concussion and lack of water and food after hiking through the woods for hrs. 1 doctor would tell me it was my heart... that my heart had stopped beating and it could happen again but next time in a fight!! Instantly my wifes face change and my emotions as well. I become angry with doctors bc i was scared internally. I would take many trips to NYU hospital meeting several different specialist during many more test and undergoing 2 very painful outpatient heart procedures to find more evidence to go along with that ONE doctors notes He had put a complete halt to my career as a fighter until it was clear my heart was safe to compete. And as of last monday night, I left hospital for the final time after my last procedure, with clearance note in hand, and the doctor telling me "Congrats Mr. Anderson, I can let you go back to beating people up!" . . . After my fight the commission/medics failed to do the proper after fight check up and I went back to living life as normal. And I paid a hefty price!! This whirlwind 5 months have put ALOT of things into perspective and as a veteran fighter who in the past has just fought with reckless abandoned with no care for rest and mental health long as I can keep fighting. I advise you other fighters to look after your health if you took some big shots to your head in a fight or practice, take the proper time to recover. It took me having my son sitting there looking at me in a hospital bed to realize there is real life after fighting and I want to be here to enjoy it. Fight smart, train smart, but recover and rest SMARTER!! Use your head while you still have the brains to do so. . Huge thank you to @taylorrpricee of the @ufc who was always on top of getting everything going EVERY STEP OF THE WAY! As well as @aliabdelaziz000 and Hunter Campbell #motivationmonday

A post shared by Corey 'Overtime' Anderson (@coreya_mma) on

Tridesetogodišnji MMA borac u lakoj kategoriji je umalo izgubio život posle borbe sa Poljakom Janom Blačovičem.

Poljski borac je nokautirao Andersona, a o onome što se nakon toga desilo Amerikancu priča ceo UFC svet.

Anderson je objasnio da se posle tog nokauta borio sa simptomima potresa mozga, zbog kojih je se srušio tokom obične šetnje, udario glavom o šljunak i završio u bolnici.

Nakon što je u bolnici došao do svesti, lekari su ga obavestili da mu je u jednom trenutku srce stalo - i da je moguće da mu se to opet desi.

"Bio je dugačak put ka oporavku, ali - vratili smo se. Nakon poslednje borbe 21. februara sam se onesvestio i razbio glavu o šljunak. Završio sam u urgentnom i pet dana su mi konstantno radili testove i vadili krv kako bi saznali šta se desilo. Video sam mnogo različitih lekara, i svi sem jednog su rekli da je to bilo jer sam dugo bio bez hrane i vode, a dugo sam pešačio po šumi", otkrio je Anderson.

Photo by Steven Ryan/Getty Images
Photo by Steven Ryan/Getty Images

Pročitajte još Medić za B92.net: Rođen u Srbiji, trenira u Americi i sprema se za UFC

Posle svake borbe učesnici UFC-a prođu određena testiranja kako bi se potvrdilo da nisu zadobili posledice koje mogu da im ugroze zdravlje.

Anderson, pak, ističe da su tokom njegovog poslednjeg testiranja propušteni brojni simptomi.

"Posle moje poslednje borbe lekari nisu odradili dovoljno dobar pregled i ja sam se vratio normalnom životu - i platio paprenu cenu! Jedan doktor mi je rekao da mi je problem srce, da mi je srce prestalo da kuca i da to može da mi se desi opet, ali sledeći put dok se budem borio. Lice moje žene se odmah promenilo, a proradile su mi i emocije. Naljutio sam se na doktore jer sam zauvek oštećen iznutra", napisao je Anderson.

Amerikanac je poslušao lekara i odradio veliki broj testova kako bi saznao šta se tačno dešava.

"On je potpuno prekinuo moju karijeru borca sve dok ne vidim da li mi je srce dovoljno jako da nastavim. I, od ponedeljka uveče kada sam poslednji put napustio bolnicu, u ruci imam listić na kojem mi je doktor napisao: 'Čestitam gospodine Anderson, mogu da vam dopustim da nastavite da prebijate ljude'".

Andersonov poraz od Blačoviča u februaru mu je prekinuo niz od četiri uzastopne pobede, što mu je bio najbolji učinak u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.