SBC 28 Revenge – Sudar dva velika šampiona u Odžacima

MMA ratnici u Srbiji, nakon pandemije koronavirusa vraćaju se na veliku scenu takmičenjem u organizaciji prestižne SBC Revenge organizacije.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: SBC
Photo: SBC

Pod otvorenim nebom 19. Juna 2020. u Odžacima očekuje nas još jedan vrhunski spektakl pod banerom "Serbian Battle Championship" kao lidera borilačkog sporta u regionu, i trenutno jedna od najcenjenijih organizacija u Evropi.

‌U glavnoj borbi večeri, imaćemo priliku da ispratimo borbu dostojnu najvećih svetskih MMA pozornica - vrhunski okršaj između dva velika šampiona - Mire Jurkovića iz Srbije i Gorana "Ghost" Reljića iz Hrvatske.

"Ova borba je konstantno bila jedna od prisutnih opcija, i budući da se situacija sa pandemijom tek sitnim koracima smiruje i da nesigurnost mera i otvorenih internacionalnih putovanja još uvek nije stopostotno zagarantovana, te predstavlja svojevrsni rizik, otkazano je učešće prvobitno najavljenih boraca iz Brazila i Nemačke. Na kraju krajeva dva najkvalitetnija borca na ovim prostorima su ipak poželela da testiraju jedan drugog u SBC Revenge oktagonu, i to je duel koji ćemo gledati u Odžacima - najbolja borba koju ćemo imati priliku da vidimo u SBC Revenge borilištu, Jurković protiv Reljića" – objašnjava prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

Photo: SBC
Photo: SBC

Miro Jurković, šampion u Engleskoj, gde je osvojio pojas "Lion FC" promocije, i borac koji je nastupao u u čuvenom britanskom "Cage Warriors" borilištu, iza sebe ima veliku pobedu nad njihovim šampionom Džejmsom Vebom, ipak, najbolje se oseća u SBC-u.

"Za najveće dostignuće u dosadašnjoj karijeri smatram SBC šampionski pojas, koji sam zasluženo osvojio u sada već jednoj od najboljih evropskih organizacija. Moj cilj I želja su da krenem stopama boraca i šampiona koji su u skorije vreme iz SBC-a direktno stigli među svetsku elitu, u najjaču svetsku MMA organizaciju, UFC - Stefan Sekulić, Duško Todorović, Mišel Pereira, Luis Rafael Žapa, Aleks Leko... Vredno radim na tome svakodnevno, nije lako, napori su veliki, ali svaki putdo vrha je takav, popločan trnjem da bi stigao do Zvezda. Svestan sam toga, samo da me zdravlje služi, idem napred do ostvarenja mojih MMA snova" – istakao je Jurković.

UFC zvezde i legende sporta, šampioni velikih organizacija svoju priliku za povratak na vrh traže upravo preko najbolje regionalne promocije SBC Revenge - Fabio Maldonado, Satoši Iši, Bojan Veličković, Igor Pokrajac, Žunior Albini, Majkl Falkao, naravno i Goran "Ghost" Reljić.

"Za Mira, kao nekog ko želi svetsku karijeru, kao i za Gorana koji je mesto među elitom odavno zaslužio i potvrdio, ova vrhunska borba je najrealnija sportska opcija, i pravi izazov - bivši LFC prvak i aktuelni šampion SBC-a protiv bivšeg šampiona BKB (Bare Knuckle Boxing) promocije, kao i prvaka evropskog KSW-a, dobro poznatog imena svim ljubiteljima MMA sporta, bivšeg UFC i Rizin borca, jednog od najboljih MMA boraca iz Hrvatske - Gorana Reljića. Očekuje nas vrhunski spektakl pored glavne borbe večeri uz pregršt zanimljivih međunarodnih duela i fantastičnih MMA okršaja, uz nastupe pravih šampiona i legendi sporta, dokazanih imena evropske i regionalne scene, kao i mladih nada pred kojima su najveći sportski uspesi spremni su za dvadeset i osmi SBC događaj"
– zaključio je Mihajlović.

Photo: SBC
Photo: SBC

Na Trgu u Odžacima gledaćemo borbe između Nemanje Uverića iz Srbije i Anđelka Kitića iz Hrvatske, nastup bivšeg šampiona lake kategorije Nemanje "Sledgehammer" Kovača protiv Milana Nakića, Jovan Zdelar iz novosadskog Family Fight Team-a u svom drugom profi nastupu sukobiće se sa mnogo iskusnijim parterašem iz Hrvatke, Stanislavom "Panterom" Krofakom.

Veoma zanimljiva biće i borba između beogradskog ratnika Nenada Avramovića i opasnog udarača iz Hrvatske Enisa Mučaja. Mladi Novosađanin Nikola Egić svoj MMA debi imaće protiv borca iz Bačke Palanke Nemanje Prhića.

Nebojša Mršić ponovo ulazi u SBC Revenge oktagon protiv mladog hrvatskog borca Ilije Brkana, dok će Adrian Radovanović iz Subotice imati borbu protiv iskusnog Slavoljuba Mitića iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.