Kralj Džons ili nepobedivi Rejes?

Sve je spremno za UFC 247 i borbu za pojas poluteške kategorije između Džona Džonsa i Dominika Rejesa.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Opšte je poznato da je Džon Džons jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, a ko zna kako bi sve izgledalo da nije bilo onih kontroverzi.

Jednom prilikom je rekao da cilja na skor 50:0 (onaj jedan poraz u karijeri došao je zbog nedozvoljenog korišćenja laktova, pa je tehnički Džons i dalje neporažen u oktaogonu), a sada naspram sebe ima nepobeđenog Rejesa.

U razgovoru sa Arielom Helvanijem, Džons je objasnio da ovu borbu vidi kao normalnu stvar, za razliku od Rejesa.

"Ja se na šampionskom nivou borim godinama, već dugo se spremam samo za ovakve borbe. Pogledajte Rejesa, on je bio oduševljen što je došao na ESPN da priča o toj borbi sa mnom i iz njegovog ugla, on je već uspeo", surovo je iskren bio Džon Bouns Džons.

Opasni levorukli bombarder iz Kalifornije po imenu Dominik Rejes je slavio u svih 12 mečeva (7 nokauta) i definitivno je zreo da pokuša da se domogne šampionskog pojasa.

Uspeo je da savlada borce kao što su Kris Vajdmen, Volkan Ezdemir, Džered Kanonijer, a videćemo koliko može protiv Džonsa koji je protiv Tijaga Santosa u pojedinim momentima delovao uzdrmano.

Spektakularni događaj upotpuniće jedna od najboljih ženskih boraca Valentina Ševčenko koja će se boriti sa Kejtlin Čukagijan.

Valentina nosi nadimak "Metak" i poreklo vodi delom iz Perua, a delom iz Kirgistana, a svoj prvi meč je imala sa tek 12 godina kada je nokautirala devojku 10 godina stariju.

Kejtlin Čukagijan ima 31 godinu, koliko i Valentina, a poznato je da trenira sa borcima poput Edsona Barbose ili Frenkija Edgara.

Sigurno nas čeka fantastična noć u Hjustonu, u Tojota Centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.