Borci koji bi u 2020. godini mogli da postanu velike zvezde

Specijalizovani MMA portal, mmajunkie, objavio je listu 20 boraca u usponu koji bi u novoj godini mogli da postanu velike zvezde.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Joe Scarnici/Getty Images
Photo by Joe Scarnici/Getty Images

MMA kao sport postaje sve popularniji u svetu, ali i na ovim prostorima.

U novoj, 2020. godini nas čeka dosta uzbuđenja što se tiče ovog borilačkog sporta, a pored toga stiže nam i lista nekih interesantnih boraca i borkinja koji bi mogli da postanu velike zvezde.

Lista počinje sa Mejsi Barber, dvadesetjednogodišnjakinjom u muva kategoriji koja nosi nadimak "Budućnost" i u UFC ima skor od 3 pobede iz isto toliko borbi.

Odmah uz nju stiže i "najlepši čovek u UFC", ako pitamo Džoa Rogana, a u pitanju je Paulo Kosta Borahinja. Borahinja je vlasnik crnog pojasa brazilske džiju džitse, a sjajan je i na nogama što je pokazao u borbi sa Joelom Romerom kada ga je i pobedio. Samo sjajni borci mogu da se nose sa "zverkom" poput Romera.

Majk Dejvis je uzdrmao laku kategoriju pobedom nad Tomasom Gifordom u oktobru mesecu. Momak sa Floride je poznat kao sjajan bokser i zbog svoje eksplozivnosti svrstavan je među buduće zvezde.

Sledeći na listi je francuski borac Siril Gan koji je dugo bio sparing partner Frensisu Nganuu. On je u Busanu savladao Kanađanina Tenera Bosera i najavio svoj uspon u teškoj kategoriji, a njegov trener je sjajni Fernand Lopes.

Kada se priča o Zabitu Magomedšaripovu priča se o jednom od najatraktivnijih boraca današnjice, što se kaže – kao iz video igrice. Kao i svi drugi Dagestanci, Magomedšaripov je sjajan u parteru i radio je sambo, pa je isto tako veoma dobar na nogama i može na više načina da nokautira protivnika. On bi trebao da bude naredni izazivač za titulu šampiona lake kategorije, koju je osvojio Aleksander Volkanovski nad Maksom Holovejem.

Šon O'Mali je na veoma atraktivan način osvojio Dejna Vajt "Contenders series" i očekuje se da ima veliku UFC karijeru s obzirom na njegove karakteristike i atletske sposobnosti.

Brzina, snaga, raznovrnost i eksplozivnost su samo jedni od epiteta kojim se opisuje Jair Rodriges. Meksički borac ima skor od 8 pobeda i 1 poraza i ove godine ga je proslavila pobeda nad Džeremijem Stivensom.

Ruski borac Pjotr Jan je već svojim borbama skrenuo pažnju na sebe. On je kako kažu prototip velike zvezde pošto ima apsolutno sve, sjajnu podlogu rvača i odličnog boksera, a bori se u bantam kategoriji. Njegov engleski je najveći problem pošto ga slabo govori, a to je jasan pokazatelj o kakvom se borcu radi kada je govor stranog jezika naveden kao mana.

Kristijan Edvards, Valeri Lureda, Naser Hakparast, Ej Džej Meki, Bo Nikal, Islam Makačev, Džef Nil, Maks Roskof, Kori Sendhagen, Edmen Šabazjan, Tatjana Suares, Sadik Jusuf, Šon Brejdi, Šejn Burgos, Trejsi Kortes, Rendi Kosta, Džoi Dejvis, Grent Doson, Aviv Gozali, Čejs Kuper, Den Ajg, Patrik Miks, Kilis Mota, Amanda Ribas, Džek Šor, Uroš Jurišić i Puna Sorijano su borci koji su takođe spomenuti u tekstu i videćemo ko će biti sledeća velika zvezda u MMA svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.