Jurkoviću šampionski pojas, Pokrajac se osvetio Falkau

Erupcija MMA šampiona u "vatrenom ringu" obeležila je istorijsko borilačko sportsko veče u Novom Sadu.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: SBC
Foto: SBC

Velika dvorana SPENS-a ugostila je poznate i priznate svetske majstore, a ova velika internacionalna manifestacija najbrže rastućeg sporta na svetu opravdala je sva očekivanja.

Svaki meč je bio priča za sebe, ali svaki je obeležio pravi rat protivnika u borbi za naslov šampiona.

Borbe koje su prethodile bitkama za prestižne SBC šampionske pojaseve, nisu odstupale od atraktivnosti, kvaliteta i umeća koje su borci prikazali. Poslastice večeri svakako su bile bitke za šampionski pojas, ukupno četiri, gde je do naslova šampiona stigao i srpski borac Miro Jurković u srednjoj kategoriji protiv svetskog prvaka u brazilskoj džiju-džici, iz Brazila, Manoela Fernandesa Neta.

U glavnoj borbi večeri sudarile su se po drugi put u 2019. dve legende svetskog MMA - aktuelni šampion, koji je nastupao na svim velikim svetskim turnirima, Brazilac Majkl "Big Rig" Falkao, i izazivač, hrvatski borac sa najviše UFC nastupa iza sebe, Igor "The Duke" Pokrajac. Već u prvoj rundi Pokrajac je pokazao svu svoju snagu i moć i nokatutom se osvetio Falkau za poraz nokautom u prvoj rundi koji je doživeo od ovog Brazilca u maju 2019. u Odžacima.

Branilac titule u lakoj kategoriji, do 70 kg i jedna od najvećih svetskih nada, predstavnik legendarne brazilske Chute Boxe akademije, Džekson "Tortora" Loureiro, nakon velike i izjednačene borbe nastavio je niz pobeda i odbranio pojas pobedom nad, iskusnim i renomiranim ratnikom iz Beograda, Slobodanom "Limp" Maksimovićem poznatim i kao „srpski Džejson Stejtam" jer neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca.

Za naslov najboljeg borca u muva kategoriji gledali smo vrhunski brazilsko-ruski okršaj između Žoridson "Fein" Reis de Souza i neporaženog dagestanskog fenomena, sa najvišim odličjima na svetskim kombat sambo takmičenjima, Magomedgadžija Šanavazova. Uprkos posekotini na licu i krvi koja je liptala Šanavazov je pokazao da je neaslomiv orah.

Miljenik ženskog dela publike, jedan od najvećih domaćih potencijala, neporaženi borac novosadskog Family Fight Teama Predrag Bogdanović u ispitu karijere protiv renomiranog brazilskog borca, majstora parterne borbe, iz legendarne Chute Boxe akademije, Laerte "Midnight" Silve dokazao je da je budućnost MMA sporta u Srbiji. Briljantnim luta livre akcijama uštopovao je protivnika i zaluženo došao do trijumfa.

Veliku pažnju i oduševljenje svih prisutnih izazvala je borba dve dame, prelepe ratnice Julije Pajić i Marine Mihajličin koja je polugom na ruci u prvoj rundi pripala Pajićevoj.

Foto: SBC
Foto: SBC

SBC 25 - Revenge! Rezultati

1. Nemanja Uverić pobedio Adriana Radovanovića nokautom 1R 0:46

2. Max Lima pobedio Nenada Avramovića nokautom 2R 4:14

3. Julija Pajić pobedila Marinu Mihajličin polugom na ruci 1R 4:15

4. Mario Žgela pobedio Živaga Džibu Franciska tehničkim nokautom 1R 5:00

5. Nemanja Kovač pobedio Antonia Paula Nega jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

6. Lucas Ananias pobedio Kirila Tropinina nokautom 1R 4:57

7. Predrag Bogdanović pobedio Laertea Silvu jednoglasnom odlukom 3R 5:00

8. Magomedgadži Šanavazov pobedio Džoridsona de Souzu "Feina" via podeljenom sudijskom odlukom 3R 5:00

9. Miro Jurković pobedio Manoela Fernandesa Neta Jr. jednoglasnom odlukom 3R 5:00

10. Džekson "Tortora" Loureiro pobedio Slobodana Maksimovića jednoglasnom odlukom 3R 5:00

11. Igor Pokrajac pobedio Maikela Falkaa tehničkim nokautom 1R 3:24

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.