"Džon Džons je najbolji borac svih vremena"

Prvi čovek UFC–a Dejna Vajt najavio je veliku borbu između Tijaga Santosa i Džona Džonsa i napomenuo da je Džons najbolji borac ikada.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

"Mislim da možemo za Džona Džonssa reći da je najveći svih vremena. On je noćna mora izvan oktagona, a noćna mora za sve protivnike unutar njega. Pogledajte šta je sve napravio i šta je sposoban da napravi, uz životni stil kojim živi. To je neverovatno. On je čudo prirode, neverovatan je i najbolji svih vremena", rekao je Dejna Vajt u velikom intervjuu za ESPN.

Nakon povratka u oktagon, Džon Džones nastavlja dominirati kao što je to radio i prie doping afera. Prvak poluteške kategorije pobijedio je Gustafsona i Entonija 'Lionhearta' Smita, a sad ga čeka i treća borba u šest meseci.

U Las Vegasu će se boriti protiv Tijaga Santosa, borca koji je od avgusta prošle godine slavio u četiri navrata (Holand, Anders, Manuva, Blačovic). On je pet centimetara niži od Džonsa, ali ima znatno kraće ruke (193cm) od Džonsa (215cm).

"Ako pogledajte istoriju Džona Džonsa, on je najviše problema imao s momcima koji su viši od njega. Njegova najteža borba bila je prva protiv Gustafsona. Tijago Santos je vrlo izdržljiv i svestran borac koji ima ogromnu snagu nokauta. Mislim da je najteži problem koji je Džons imao posle dugo vremena", ističe Vajt.

Popularni 'Bouns' je sigurno jedan od najboljih boraca svih vremena, a mrlju na njegovu veliku karijeru ostavile su stvari koje su mu se događale izvan oktagona, te njegovo priznanje o svesnom korišćenju nedozvoljenog poteza 'eye pokea' (potez kojim je ubadao protivnike prstom u oko) s otvorenom šakom prilikom udarca.

No, taj je nedozvoljen potez odlično iskoristio u svom stilu borbe.

Tijago Santos i Džon Džons boriće se 7. jula u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.