Batez posetio džudiste na kampu u Kikindi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je u Kikindi polaznike Međunarodnog trening kampa u džudou.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images
Photo by Takashi Aoyama/Getty Images

Kamp u organizaciji džudo kluba Partizan ove godine okupio je više od 300 učesnika iz rekordnih 11 zemalja. Batez je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i ove godine podržao trening kamp, kao i dvodnevni Memorijalni turnir "Dragan Ciganović–Ciga“, koji je okupio 600 takmičara.

"U proteklih nekoliko dana oko 900 džudista je boravilo u Kikindi. To je impozantna brojka i sjajna promocija džudo sporta i domaćina ovih manifestacija. Takav tip manifestacija je od posebnog značaja za razvoj džudo sporta u AP Vojvodini" , rekao je Batez.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov istakao je značaj ovakvih sportskih okupljanja, prepoznatih u medjunarodnim okvirima, kako za mlade ljude iz Srbije i regiona, tako i za promociju Kikinde, uz čiju podršku su organizovani turnir i kamp.

Predsednik džudo kluba Partizan Svetislav Vukmirica izjavio je da su ove godine turnir i kamp po broju zemalja učesnica premašili očekivanja i izrazio uverenje da će sledeće godine učešće uzeti i takmičari iz Slovačke i Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.