Prvi bokserski memorijal "Zvonko Vujin" u Zrenjaninu

Prvi memorijalni međunarodni turnir u olimpijskom boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se ovog vikenda u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz Srbije i šest dežava regiona, saopšteno je dna konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Predstavnicima medija obratili su se generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Ðapić Atanacković, kao i mladi bokseri zrenjaninskog “Banata” Strahinja Rašović i BK “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić, učesnici “Memorijala Zvonimir Zvonko Vujin”.

Ispred Bokserksog saveza Srbije skupu je prisustvovao selektor reprezentacije Milan Piperski.

Organizatore turnira i učesnike konferencije za novinare ugostio je u svom kabinetu i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista.

Ideja o Memorijalu, ali i promeni imena Hale Medison u Halu Zvonko Vujin došla je prošle godine posle sastanka koji su imali predsednik BSS Nenad Borovčanin i gradonačelnik Simo Salapura.

Nekadašnja uspešna atletičarka, sada generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, Vukosava Ðapić Atanacković pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i istakla značaj Memorijala u negovanju uspomene na proslavljenog Zvonka Vujina i za dalji razvoj bokserskog sporta u gradu.

"U organizaciji ovog turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi iz našeg grada, “Banat” i “Petrovgrad”, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ove činjenice bi i Zvonku Vujinu sigurno značile i mislim da najveće zvezde turnira jesu i treba da budu upravo domaći takmičari. Napomenula bih i da će na turniru nastupiti kompletna kadetska reprezentacija Srbije", rekla je generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

Aleksandra Rapaić, iz kluba Petrovgrad, jedna od najtalentovanijih bokserki u zemlji, istakla je da joj je čast što će nastupiti na jednom ovakvom turniru i boksovati za svoj klub, u svom gradu. Očekuje svoj dobar nastup, kao i druge kvalitetne mečeve na turniru i pozvala je sve ljubitelje boksa i sporta da dođu na turnir i pruže podršku njoj i ostalim takmičarima.

Strahinja Rašović pripada najtalentovanijim takmičarima BK “Banat” i jedan je od četvoro predstavnika tog kluba koji će učestvovati na Memorijalu.

I njemu je čast što će nastupati na turniru, u kategoriji kadeta do 54 kilograma i nada se osvajanju prvog mesta.

Turnir se održava u kategoriji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki i otvara se u subotu u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će finalne borbe početi u 18 i trajati do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.