"Mamin sin" – bokser kome je majka trener

Denis Daglin, britanski bokser, dospeo je u žižu javnosti pošto ga trenira majka.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Goodlett/Getty Images
Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Denis Daglin je tridesetdvogodišnji američki bokser koji se bori pod nadimkom "Mamin sin", a nadimak se bukvalno shvata jer mu je trener upravo majka.

Unikatna priča koja nekako odmah privuče pažnju, a kada Denis to objasni nekako ima i smisla.

"Kažu da svakom bokseru treba trener koji će uvek da brine o vama, koji će se potruditi da ne zabušavate, a opet vas neće trenirati previše. Ko je bolji od majke u tom poslu? Ko vam je bliži od nje? Majka vam uvek želi najbolje i voli vas više nego bilo koga drugog na svetu i to je ono što ja imam u uglu, a niko drugi nema. Nas dvoje treniramo naporno redovno, ona ne želi da me iko ikada pobedi i zato me uči svemu kako bih ostao bezbedan", rekao je Denis Daglin.

On je u amaterskoj konkurenciji imao neverovatnih 95 pobeda i 9 poraza, osvajač je čuvene "zlatne rukavice", a kako majka Safija Daglin kaže, nikad nije želela da od njega napravi boksera, već ga je učila da se brani.

"On je rano krenuo da se bavi borilačkim veštinama i nije mu baš najbolje išlo, a tamo je otišao kako bi naučio da se zaštiti. Zato sam ga i učila da boksuje, da se brani, a ne da bi bio profesionalni bokser, on čak i nije voleo boks. Potom ga je zavoleo, išlo mu je sve bolje i bolje i zajedno smo proputovali čitav svet", kaže Safija Daglin.

Denis u profesionalnoj konkurenciji ima skor 22 pobede i 7 poraza, što je daleko od skora u amaterima, ali je takođe jako dobar učinak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.