"Crveni krst" u znaku boks poslastice

Boks ponovo na velikoj sceni u našoj prestonici.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: BSS
Foto: BSS

Nakon višemesećnog odsustva izazvanog virusom korona i svim okolnostima koje je pandemija donela, plemenita veština drži svoj čas u legendarnoj hali "Crveni krst" u Beogradu 26. juna 2020. sa početkom u 20 časova. BK Radnički će u okviru prvog polufinalnog okršaja Super lige u boksu 2019/20. ugostiti rivale iz Niša, BK Naissus, a direktan TV prenos obezbeđen je na TV Arena.

Cilj oba tabora je izboriti finale i skinuti sa trona vladajući "Metalac" iz Valjeva, ali svi su svesni da je najvažniji upravo ovaj meč u Beogradu.

Kapiten bokserske reprezentacije Srbije Vladan Babić, uoči prvog meča polufinala plej-ofa između beogradskog Radničkog i Naišusa iz Niša, poručio je da očekuje ubedljivu pobedu ekipe sa Crvenog krsta.

"Poželeo bih našim prijateljima sreću i prijatan boravak u Beograd, da se sa lepim utiscima vrate kući i nadomeste minus iz ringa jer ćemo slaviti sa maksimalnih 16:0", hrabro je poručio Babić na konferenciji za medije u modnom studiju "Rancco".

Isto mišljenje dele i Babićev klupski kolega Veljko Gligorić i trener Radničkog legendarni Milivoje Bašić takođe je naglasio da ima veliko poštovanje prema rivalima.

"Imamo jasan cilj - šampionsku titulu" – kaže Gligorić, dok Bašić dodaje: "Ipak, ring je nešto posebno i trudićemo se da pobedimo. U sportu se samo pobeda priznaje".

Sa druge strane trener Nišlija Slobodan Kostić, nekadašnji bokser Radničkog, ističe da je njegov tim spreman za borbu.

"Došli smo da se borimo, daćemo sve od sebe i verujem da možemo da pobedimo u Beogradu"- rekao je Kostić na koga su se nadovezali i u jednom glasu poruku poslali bokseri Nikola Lazarević i Marko Dosić: "Očekujemo sve najbolje".

Bokserski savez Srbije uoči polufinalnih mečeva plej-ofa Bokserske lige na konferenciji u modnom studio "Rancco" najavio je "revolucionarni korak". Naime,obezbeđen je posebni supervizor koji će kontrolisati da li su ispunjene mere Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.

"BSS je obezbedio posebnog supervizora koji će kontrolisati da li su ispunjene sve mere Vlade Srbije, odnosno da li je raspored stolica takav da je razmak između navijača najmanje metar i po. Takođe, svako ko uđe u halu dobiće besplatno zaštitnu masku i meč neće moći da počne dok se sve to ne ispuni. Takođe, smanjili smo i broj ljudi u hali na 300, a sve sa ciljem da se u potpunosti zaštiti zdravlje - objasnio je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Super liga BSS 2019/20. bila je podeljenja u dve grupe. Grupa A: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, Grupa B: Loznica, Radinčki Kragujevac, Vojvodina, Naissus.

Revanš mečevi zakazani su za 2. jul kada će Loznica ugostiti Metalac, odnosno 4. jul kada će Nišlije dočekati Beograđane.

Prvi meč finala Bokserske lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a u planu je 9. jula, sledi drugi meč 12. jula, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 16. jula 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.