"Imao sam pištolj u krilu, hteo sam da pucam sebi u glavu"

Američki bokser Diontej Vajlder otkrio je najtežu epizodu iz svog života tokom koje se borio sa depresijom.

AKIzvor: B92
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Vajlder, koji će 22. februara protiv Tajsona Fjurija 11. put braniti titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u WBC verziji, imao je suicidalne misli.

Amerikanac ima 34 godine, a u karijeri je ostvario 42 pobede uz jedan remi bez ijednog poraza. Sa depresijom se borio kao 21-godišnjak.

Vajlder se boksom počeo baviti tek s 20 godina, a u to vreme je jedva spajao kraj s krajem. Dobio je devojčicu koja se rodila s deformacijom kičme, a ubrzo se i rastao s njenom majkom.

"Bilo mi je mnogo teško kad sam shvatio da moja Neja ima takav problem, a dotakao sam dno godinu dana kasnije. Ostao sam bez porodice i našao sam se u situaciji u kojoj sam imao pištolj u krilu i bio sam spreman da pucam sebi u glavu. To je palo na pamet svakome ko se bori s depresijom kao što sam se ja borio. Svi smo ljudi i u jednom trenutku ti se to čini kao jedini izlaz. Bio sam mlad i teško sam se nosio s problemima. Živeo sam od plate do plate, borio se s plaćanjem računa, a klincu od 20 godina je to mnogo teško"
, rekao je Vajlder.

Amerikanac je nakon samo tri godine bavljenja boksom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a uskoro je prešao u profesionalce te je do sada zaradio oko 30 miliona dolara.

Vajlder sada ima osmoro dece s tri žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.