Lekari se bore za život boksera: Protivnik se izvinio i zaplakao VIDEO

Američki bokser Čarls Kornvel napisao je pismo kolegi Patriku Deju, koji je upao u komu zbog posledica zadobijenih nakon njihovog međusobnog okršaja.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Dylan Buell/Getty Images
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Do sada nepobeđeni 27-godišnji Kornvel pobedio je 21-godišnjeg Deja u Čikagu u borbi teške kategorije.

On ga je krošeima oborio na pod ringa u četvrtoj i osmoj rundi, a onda u desetoj još jedanput, ispostavilo se poslednji put.

Deju je pružena medicinska pomoć u ringu, korišćen je kiseonik, a iz arene je iznesen nosilima, pa zatim prevezen u bolnicu.

Na putu ka bolnici doživeo je nekoliko napada zbog povreda nanesenih udarcima u glavu, kao i pada na tlo ringa posle nokauta, a po dolasku je bio podvrgnut operaciji mozga. Posle operacije ostao je u komi.

Dejov trener Džo Higins je rekao da se njegov borac "bori za život".

Kornvel nije dobro podneo situaciju u kojoj je nenamerno možda čak i ubio kolegu.

"Ovo je poslednji put da pričam o ovome jer je osetljiva tema. Ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za mene, kao i za ovaj sport", napisao je Kornvel na Tviteru i nastavio:

"Nikada mi nije bila namera da se ovo desilo. Sve što sam ikada želeo je da pobedim. Da mogu da vratim vreme unazad, to bih i uradio. Niko ne zaslužuje da mu se ovo desilo. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam šta bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo. Ne mogu da prestanem da razmišljam o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao da zamislim kako bi se moja porodica i prijatelji osećali.

Vidim te gde god da odem i o tebi čujem samo najlepše stvari. Razmišljao sam da napustim boks, ali ne znam da li je to ono što bi ti želeo. Znam da si borac u srcu i odlučio sam da to ne uradim, već da se borim i da osvojim svetsku titulu jer je to ono što si ti želeo i to je ono što ja želim. Koristiću tebe kao motivaciju svakog dana i davaću sve od sebe svaki put kada zakoračim u ring.

Iskreno, Čarls Kornvel", napisao je stariji američki borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.