Za kraj – dominacija Oliveire i titula za Dukati!

Završena je još jedna MotoGP sezona.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kada pogledamo sve probleme koji su nas zadesili u 2020. godini možemo da kažemo da smo srećni što smo dobili priliku da gledamo MotoGP trke.

Ne samo da smo gledali, već smo prisustvovali istoriji i jednoj od najlepših bajki ikada ispisanih osvojenom šampionskom titulom Suzukija i Đoana Mira.

Đoan Mir se nije previše maltretirao od ove trke, a kada mu je motocikl zakazao samo se povukao sa piste nekih desetak krugova pre kraja trke. Što se tiče same trke, Oliveira je bio maksimalno dominantan.

Od prve do poslednje sekunde je bio prvi i razliku je konstantno uvećavao sve dok nije postigao ono što je želeo, pa je onda samo održavao svoju prednost i na domaćoj stazi ostvario pobedu.

Zanimljivo je i to da je Dukati u šampionatu konstruktora bio najbolji i osvojio šampionsku titulu. Mogao je Suzuki da ih ugrozi, ali jednostavno je njihov rezultat na poslednjoj trci 2020. godine bio nedovoljno dobar.

Na pobedničko postolje su se popeli još Franko Morbideli i Džek Miler koji su takođe od prvog kruga držali svoje pozicije i nisu posustajali, a pružili su nam i interesantnu bitku za pozicije u samom finišu trke.

Miler je sjajnim manevrom u poslednjem krugu obišao Morbidelija i zauzeo poziciju ispred njega, sjajna vožnja mladog Australijanca i oduševio i Pramak Dukati i sve svoje fanove.

Pol Espargaro je bio četvrti, potom slede Nakagami, Doviciozo, Bradl, Zarko, Espargaro, Kračlou, Markes, Vinjales, Rosi, Kvartararo, Rins...

To je bilo sve za 2020. godinu što se tiče motociklizma. Nadamo se da ste uživali i čućemo se ponovo naredne sezone.

Trku ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.