"Honda mi najmanje odgovara"

Horhe Lorenco je nekadašnji trostruki svetski šampion u MotoGP kategoriji i trenutno je vozač ekipe Repsol Honda, čiji je član i aktuelni prvak Mark Markes.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Iako je na trci za Veliku nagradu Japana Lorenco završio kao 17. vozač sa oko 40 sekundi zaostatka u odnosu na timskog kolegu Markesa koji je pobedio.

Ranije tokom vikenda na stazi "Tvin Ring Motegi", Lorenco je drugi slobodni trening opisao kao najbolji otkako je u padu u Asenu doživeo prelom pršljena, zbog čega je propustio četiri trke.

"Od Asena, ovo mi je najbolja trka na Hondi. U drugom delu trke sam počeo da se igram sa motorom, da bolje kočim. Pronašli smo nešto što je učinilo da se boje osećam na motoru, ali je šteta što je takav slučaj bio pri kraju trke. U prvih deset krugova sam za po sekundu bio sporiji od Markesa. Razlika je i dalje velika, ali cilj mora da nam bude da imam dobar osećaj od starta. Moramo da razumemo stvari pred sledeću godinu, da pokušamo da napravimo motor koji bolje odgovara mojim potrebama i stilu. Postoji napredak, moramo ponovo da pogledamo podatke, ali mislim da ću istu šasiju koristiti u Australiji, pa ćemo videti šta će se desiti u petak“, naglasio je Lorenco.

Iako naglašava želju da ostane u Hondi do kraja dvogodišnjeg ugovora, španski motociklista ističe da nije siguran da tim može da napravi motor koji će odgovarati i njemu i Markesu.

"Ako do sada nisam uspeo da budem bolji, to nije zbog nedostatka napora. Honda je motor koji najmanje odgovara mom stilu. Znam da radimo na tome da rešimo problem u krivinama, ali ne znam da li je za Hondu moguće da napravi motor koji odgovara Markes i drugi koji odgovara meni. Ako u budućnosti motor bude bolji i kompletniji, to će omogućiti svim vozačima da ga voze dobro, a to će biti dobro za sve“, rekao je Lorenco.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.