Binderu pobeda u Austriji, Markes uz mnogo sreće do 2. mesta

Južnoafrički vozač Bred Binder slavio je na trci za Veliku nagradu Austrije u Moto2 kategoriji posle velikog broja incidenata.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Bred Binder je sjajno startovao, a opet se Tom Luti probio među vodeća tri vozača i bilo je jasno da nas čeka veoma interesantna trka u Austriji.

Ćavi Vierhe izbacuje sebe i Nagašimu na svega 22 kruga pre kraja. Velika greška Vierhea, prilično kasno kočenje prouzrokovalo je udarac u Nagašimin zadnji točak i oba vozača su završila u šljunku iako su vozila sjajno.

Posle trke, Vierhe se izvinio Tetsutiju Nagašimi i usledio je sportski pozdrav, pošto je jasno da tu nije bilo loših namera.

Remi Gardner je pokazao da je veoma talentovan i napravio nekoliko spektakularnih obilaženja na 18 krugova do kraja, a čak je došlo i do kontakta "lakat o lakat" sa Eneom Bastijaninijem.

Bred Binder je mirno sedeo na poziciji broj jedan, Gardner i Bastijanini ga jesu pratili, Markes je na četvrtom mestu čekao pravo vreme za napad na pobedničko postolje kao i Luka Marini koji se pomalo i neprimetno popeo na poziciju broj 5.

Na samo 6 krugova pre kraja, na najbržem delu staze, Gardner je napao Breda Bindera i posle neuspešnog napada došlo je do kontakta sa Aleksom Markesom, potom Australijanac pada i završava trku.

Luka Marini potom vozi najbrži krug trke i preuzima poziciju broj tri i u narednom krugu udara u Eneu Bastijaninija, obojica izleću sa staze u velikoj brzini, a da stvar bude još gora Bastijanini se povredio.

Na kraju zaslužena pobeda Breda Bindera ispred Aleksa Markesa i Horhea Navara koji su završili na pobedničkom postolju. Najbržih deset kompletirali su Baldasari, Fernandes, Luti, Martin, Lekuona, Šroter i Pasini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.