Prva pobeda Romana Fenatija posle dve godine!

Italijanski vozač Moto3 ekipe Snajper pobedio je na trci za Veliku nagradu Austrije u najnižoj kategoriji MotoGP šampionata.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Odličan start trke u Austriji nismo imali incident a Romano Fenati i Toni Arbolino su uspeli da se izdvoje posle prvih nekoliko krivina, dok je Mekfi vrlo brzo pao na peto mesto.

Veoma retko se desi da se neko odvoji na 2 sekunde u prvoj trećini trke, a upravo su to uradili Arbolino, Mekfi i Fenati, a taj period trke obeležila je bitka za prvu poziciju Romana Fenatija i timskog kolege Tonija Arbolina.

Bilo je zanimljivo i u borbi za 4. mesto gde su se Ramires i Dala Porta borili, a Masija, Antoneli i Vieti strpljivo čekali svoju šansu.

Na 13 krugova pre kraja Serhi Garsija je izleteo sa staze u krivini broj 9 i to je druga trka u nizu koju nije završio, za to vreme Džon Mekfi obilazi Arbolina i seda na poziciju 2, međutim nije se tu dugo zadržao.

Do poslednjeg kruga nije bilo previše promena, ali je Masija izlezeo sa staze posle kontakta i završio trku. Vieti se tako probio na poziciju 3 i napadao Tonija Arbolina za poziciju broj 2, dok je Mekfi ispao iz vodeće trojke.

Na kraju smo kroz cilj videli foto-finiš i za milisekund je ekipa Snajpersa uzela dvostruku pobedu, dok je Džon Mekfi uspeo da završi kao trećeplasirani ispred Ćelestina Vietija.

Najbržih deset vozača kompletirali su Marko Ramires, Lorenco Dala Porta, Makar Jurčenko, Jakub Kornfejl, Nikolo Antoneli i Aron Kane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.