Albon i sam iznenađen brzinom oporavka

Vozač Formule 1 Tajlanđanin Aleks Albon izjavio je da je i "sam iznenađen" brzinom oporavka od nedavne operacije slepog creva i respiratorne insuficijencije.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Albon se vraća na stazu u petak na prvom treningu pred Veliku nagradu Singapura.

On je doživeo upalu slepog creva tokom Velike nagrade Italije i operisan je 10. septembra. Nakon operacije je zadobio respiratornu insuficijenciju i prebačen je na odeljenje intezivne nege.

"Dobro sam. Dobar je osćej vratiti se. Osećam da sam spreman. Nismo verovali da ću biti spreman za VN Singapura, ali sa brzinom oporavka to je definitivno moguće. Dugo smo razmišljali o tome, ali osećam da sam spreman", izjavio je Albon.

VN Singapura je jedna od najtežih trka u Formuli 1. Vozi se noću, veoma je krivudava i velika je vrućina i vlažnost vazduha.

"Videćemo kako će biti. Realni smo i znamo da nas čeka najteža trka u sezoni. Ali vozio sam karting i nije bilo problema. Nije bilo bola", rekao je on.

Albon je rekao i da je najvažnije u njegovom brzom oporavku bilo strpljenje.

"Prvo vreme sam proveo u krevetu, i bilo je jako nezgodno. Vaše telo ne može da se kreće na način kakav ste navikli. Ne možete tek tako da se vratite treningu, morate da budete strpljivi", rekao je vozač Vilijamsa.

Albon je stigao u Vilijams pred start ove sezone, nakon što je Džordž Rasel prešao u Mercedes, i tokom sezone je potpisao novi višegodišnji ugovor sa Vilijamsom.

Tajlanđanin je trenutno na 19. mestu u generalnom plasmanu, dok je Vilijams na 10. mestu u konkurenciji kostruktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.