VN Ajfela: 91. pobeda Hamiltona, Rikardo na podijumu

Na trci za VN Ajfela pobedio je Luis Hamilton.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Peter Fox/Getty Images
Photo by Peter Fox/Getty Images

Kada pogledamo treninge i kvalifikacije opet imamo istu priču – dominaciju Mercedesa, pa je logično da je ista potvrđena i tokom nedeljne trke.

Luis Hamilton je počeo trku kao drugi, a završio je kao prvi jer je njegov timski kolega morao da odustane zbog problema sa bolidom.

Na podijum su se popeli i Maks Ferstapen koji je u svom Red Bulu bio fantastičan i bio drugi, dok je treći bio Danijel Rikardo u Renou i to je bio njegov prvi podijum u francuskom timu.

Na ovoj trci je bio veliki broj odustajanja: posle Botasa ispali su Albon, Rasel, Okon i Lando Noris. Noris je bio među 5 najbržih vozača, ali je ostao bez snage i morao da povuče bolid uprkos velikom trudu.

Peres je bio fenomenalan i završio trku kao četvrti, mučio je Rikarda u nekoliko navrata i pokušavao da se domogne mesta koje vodi na pobedničko postolje, ali će morati da se zadovolji 4. pozicijom.

Karlos Sajnc je ostao u bodovima i osvojio visoko 5. mesto koje će u neku ruku kompenzovati ispadanje timskog kolege, dok je 6. bio sjajni Pjer Gasli, a iza idu Šarl Lekler, Niko Hilkenberg, Roman Grožan i na desetoj poziciji ostao je Đovinaci.

Sebastijan Fetel je ostao bez bodova. On je rano imao problem sa pneumaticima, pokušao da ga reši tvrdim setom pneumatika, ali je ipak ovo bila još jedna loša trka za budućeg vozača Aston Martina.

Najbrži krug trke na kraju je ostvario Maks Ferstapen, koji će sa sobom poneti bod namenjen vozaču sa najboljim vremenom. Mercedes nije došao do duple pobede, ali je Hamilton stigao do 91. pobede u karijeri, kojom je stao rame uz rame sa Mihaelom Šumaherom.

Trku za VN Ajfela mogli ste da pratite UŽIVO u našem LIVE BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.