FIA neće kazniti Hamiltona zbog majice

Međunarodna automobilska federacija (FIA) ipak neće pokrenuti istragu protiv šestostrukog svetskog šampiona Formule 1 vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

MSIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool
EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool

Hamilton je uoči i posle trke za Veliku nagradu Toskane nosio majicu sa natpisom u vezi sa ubistvom Afroamerikanke Brione Tejlor.

FIA je u ponedeljak razmatrala da li je Hamilton prekršio pravila, a kako je navedeno, vozačima će poslati razrešene smernice o aktivnostima pre i posle trka, uključujući i to šta se može, a šta se ne sme nositi, preneo je Skaj.

Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Toskane, a na podijum je izašao noseći majicu sa natpisom "Uhapsite policajce koji su ubili Brionu Tejlor".

Istu majicu nosio je i pre trke, a izjavu posle pobede u Muđelu završio je rečenicom: "Pravda za Brionu Tejlor".

Policija u civilu ubila je u martu u Kentakiju medicinsku radnicu 26-godišnju Afroamerikanku Brionu Tejlor tokom racije u njenoj kući, pogodivši je sa osam metaka.

Hamilton je najglasniji u Formuli 1 po pitanju borbe za ljudska prava i rasnu jednakost.

On je od početka sezone nosio majicu sa natpisom "Životi crnaca su važni" i uoči svake trke klekne, zajedno sa nekolicinom ostalih vozača.

Hamilton je danas na društvenim mrežama rekao da će nastaviti da se bori za promenu i pozvao sve da se ujedine kako bi se borili za pravdu.

"Želim da znate da neću prestati, neću popustiti i neću odustati od korišćenja ove platforme da istaknem ono što verujem da je ispravno. Želim da zahvalim onima koji nastavljaju da me podržavaju i šalju mi ljubav, veoma sam zahvalan. Ali, ovo je putovanje svih nas, da se okupimo i borimo protiv nepravde, ne samo rasne. Možemo da pomognemo da ovo bude bolje mesto za našu decu i buduće generacije", naveo je Hamilton na Instagramu, gde ga prati 20 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.