Hamilton najbrži prvog dana testiranja u Španiji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži u Barseloni, prvog dana predsezonskih testiranja uoči početka šampionata Formule 1.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Hamilton je ostvario rezultat od 1:16,976 sekundi i to je za 1,2 sekunde bolji rezultat od prošlogodišnjeg sa prvog dana predsezonskih testiranja.

Njegov timski kolega Valteri Botas bio je sporiji za 0,337 sekundi (1:17,313), dok je treći bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa sa 1:17,375.

Vozač Red Bula Maks Verstapen bio je četvrti rezultatom 1:17,516. Hamilton je vozio na tvrdim gumama, a trojica vozača za njim na srednjim, bržim gumama.

Prvi dan osmočasovnog predsezonskog testiranja protekao je bez problema, bez incidenata i kvarova.

Četvorostruki šampion Sebastijan Fetel trebalo je da vozi za Ferari, ali se posle obaveznog fotografisanja sa ostalim vozačima, vratio u hotel pošto se nije osećao dobro, preneo je BBC.

Umesto njega vozio je Šarl Lekler i zauzeo je 11. mesto sa 1:18,289. Na prošlogodišnjim testiranjima najbrži je bio Ferari.

Vozač Alfa Tauri Danil Kvjat bio je danas peti, Karlos Sainc iz Meklarena šesti, dok su sedmo i osmo mesto zauzeli vozači Renoa Danijel Rikardo i Esteban Okon. Vozač Vilijamsa Džordž Rasel zauzeo je deveto mesto, Lans Strol iz Rejsing Pointa deseto, dok je 12. bio Nikolas Latifi iz Vilijamsa.

Robert Kubica vozio je za Alfa Romeo i zauzeo 13. mesto, a iza njega bili su Kevin Magnusen iz Hasa i Antonio Đovinaci iz Alfa Romea. Aktuelni šampion Hamilton u sezonu ulazi sa ciljem da odbrani titulu, odnosno da osvoji sedmu, čime bi se izjednačio sa rekorderom Mihaelom Šumaherom.

Hamilton i Botas su prošle sezone pomogli Mercedesu da osvoji šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora, a u devet trka osvojili su prva dva mesta.

Tesitranja se nastavljaju u četvrtak i petak na stazi Katalunja, na kojoj će se voziti trka za Veliku nagradu Španije. Drugi deo testiranja obaviće se na istoj stazi od 26. do 28. februara.

Nova sezona Formule 1 počinje 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.