Fetel se "slupao", Botas najbrži VIDEO

Završen je i prvi trening pred poslednju trku u sezoni, a impozantna vremena postavio je vozač Mercedesa, Valteri Botas.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Nemački vozač u Ferariju, Sebastijan Fetel, imao je dosta slabiji trening pošto je imao udes u krivini broj 19, kada je udario u zid.

Naime, Fetel je nešto kasnije doputovao u Abu Dabi pošto je proslavljao rođenje svog trećeg deteta. Ferari će uspeti da ispravi štetu za drugu sesiju, a sa "tatom" Fetelom je bilo sve u redu.

U tom momentu, Fetel je bio na 4. poziciji sa 1.9 sekundi iza Valterija Botasa kji je fantastičan bio na srednje tvrdim gumama, ali će Finac trku početi sa začelja, pošto je odlučio da promeni još jednu komponentu svog motora, koja je otkazala na trci u Brazilu.

Botas je imao prednost oko pola sekunde u odnosu na Maksa Ferstapena, dok je iza ostao Luis Hamilton, pa Albon, Fetel, Grožan, Lekler, Magnusen, Đovinaci, Hulkenberg i Noris.

Botas je i na drugom treningu bio najbolji i pored incidenta sa vozačem Hasa Romanom Grožanom. On je na drugom treningu ostvario rezultat od 1:36,256, odnosno bio je za 0,310 sekundi brži od Hamiltona. Treće vreme imao je Šarl Lekler.

Na poslednjem treningu, Botas je dominirao sa vremenom 1:36,957, dok je drugo vreme imao Maks Ferstapen u Red Bulu, a treći je bio šampion Luis Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.