Botas zbog kazne kreće sa začelja u Abu Dabiju

Vozač Mercedesa Valteri Botas startovaće u poslednjoj trci šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija sa začelja, zbog kazne oko promene motora.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Botas će u nedelju voziti bolid sa novim motorom, nakon curenja ulja zbog čega nije završio trku pre dve nedelje u Brazilu.

On će tako premašiti dozvoljeni broj delova motora tokom jedne sezone.

Zbog toga, Botas bi mogao da dobije kaznu do 20 mesta, a prema propisima, bilo koja kazna veća od dodavanja 15 mesta znači da će početi trku sa začelja, preneo je Bi-Bi-Si.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel je oslobođen medijskih dužnosti, pošto je dan duže ostao u Evropi, nakon što mu se porodila žena. Četvorostruki svetski prvak dobio je treće dete.

Fetel je pred novinarima u Abu Dabiju trebalo da se pojavi sa timskim kolegom Šarlom Leklerom, sa kojim se sudario u trci u Brazilu. Obojica su o tom incidentu nekoliko dana posle trke razgovarali sa direktorom Matijom Binotom.

Binoto je rekao da je to neprihvatljivo i da vozači znaju kako da "krenu dalje posle incidenta", ali nije objasnio koja su uputstva dobili Fetel i Lekler.

Poslednja trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, na programu je u nedelju 1. decembra od 14.10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.