Lekler ostavio Mercedese iza sebe i osvojio Moncu!

Vozač Ferarija Šarl Lekler ostvario je drugu pobedu zaredom u sezoni osvojivši trku za Veliku nagradu Italije.

SN/LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Lekler je po prvi put u karijeri osvojio trku u Monci, te trijumfovao drugi put zaredom pošto je prošle nedelje bio najbrži u Belgiji.

Monegašanin je obradovao vlasnike Ferarija, koji su na "domaćoj" trci u Monci obeležavali 60 godina na svetskom šampionatu.

Vozači Renoa Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg zauzeli su četvrto i peto mesto, a šesti je bio Aleksandar Albon iz Red Bula. Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres zauzeo je sedmo mesto, Maks Vestapen iz Red Bula osmo, deveti je bio Antonio đovinaci iz Alfa Romea, a 10. mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena.

Ferstapen i Fetel su zakazali, pa je Maks završio na osmoj poziciji, dok je Fetel ostao bez bodova i na kraju bio 14.

Na četvrtom mestu završio je Rikardo, a iza njega Top 10 popunili su Hulkenberg, Albon, Perez, Ferstapen, Đovinaci i Noris.

Trku je obeležila greška Fetela u šestom krugu, koji je udario Sainca u 6. krugu i tako sebe izbacio iz trke i borbe za neku od vodećih pozicija. Nemac je zbog tog poteza, zbog kojeg ga je Sainc nazvao "idiotom", dobio kaznu od čak deset sekundi.

Lekler je tokom cele trke diktirao tempo i bio na čelu, a jedno vreme ga je napadao Hamilton koji nije uspeo da napravi ključni pritisak.

Hamiltonovu "ulogu" preuzeo je Botas, njegov klupski kolega, koji je pri kraju trke opasno ugrozio Leklerovu prvu poziciju, ali napravio nekoliko grešaka kojima je ostao bez prvog potencijalnog preuzimanja prvog mesta.

Naredna trka u šampionatu na programu je 22. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Trku možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.