AMSS izabrao najbolje u auto-moto sportu za 2019.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) izborom najboljih u 2019. godini spustio je zavesu na još jednu uspešnu sezonu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Marko Radosavljević, Time Code
Foto: Marko Radosavljević, Time Code

Na svečanosti u "Belexpo" centru tradicionalno su dodeljene Zlatne kacige, a motociklista Nikola Gajić dobio je i najveću nagradu – Dijamantsku kacigu.

Sem Gajića Zlatne kacige dobili su automobilisti Danijel Panić i Dragan Filipović, kao i motociklisti Karolj Kenjereš, Stevan Marjanović i Zdravko Crnjanski.

Foto: Marko Radosavljević, Time Code
Foto: Marko Radosavljević, Time Code

Prvi put proglašeni su najbolji u digitalnom auto-moto sportu. Predsednik AMSS Dejan Stojić izjavio je da je veoma zadovoljan sezonom.

"Za nama je sezona u kojoj smo ostvarili neke od zacrtanih ciljeva – formirali smo reprezentaciju u kartingu koja se pokazala kao veoma uspešna na gotovo svim takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i koja je predstavljala našu zemlju i na danima igara, svojevrsnoj olimpijadi auto sporta koja je po prvi put održana pod pokroviteljstvom Svetske automobilske asocijacije (FIA) u Rimu. Formirali smo i reprezentaciju u disciplini auto reli, koja će se od sledeće godine pridružiti ovoj ekipi kartingaša na još jednim igrama, i koji će zajedno predstavljati našu zemlju među stotinu takmičara iz celog sveta. Takmičarski kalendar za narednu godinu je bogatiji za još više takmičenja, zahvaljujući velikom broju onih koji su izrazili želju da budu domaćini i podrže naše napore da ovi sportovi budu zastupljeni širom naše zemlje, te im se ovom prilikom zahvaljujem na podršci koju nam pružaju”, rekao je Stojić i dodao da će AMSS će zajedno sa SAKSS i MSS nastaviti da gradi i podiže nivo kvaliteta samih takmičenja i da pruža punu podršku našim takmičarima kako na nastupima u Srbiji tako i na međunarodnom planu, zahvalivši se ključnim institucijama na podršci koju pružaju", rekao je Stojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.