Kružne trke za vikend na Ušću; Stojić: Svi znamo značaj

Kružne auto-trke "Nagrada Beograda Ušće 2019 - Memorijal Mirko Butulija" održaće se ovog vikenda na stazi Ušće.

MTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Jamie McDonald/Getty Images
Photo by Jamie McDonald/Getty Images

U subotu će biti održane kvalifikacije, dok će u nedelju od 11.30 biti svečano otvaranje trke na čuvenoj stazi u pet kategorija.

Predsednik AMŠ Dejan Stojić izrazio je zadovoljstvo što može da najavi kružne trke na Ušću.

"Drago mi je što smo u okupilI baš ovde u restoranu "Nacionalna klasa", simbolično po nacionalnoj klasi koja se dugi niz godina vozila u šampionatu Srbije i koja se vozi na Ušću. Davne 1969. godine čak i Niki Lauda je nastupao na kružnoj trci u Beogradu. O samom značaju i težini trke ne treba mnogo da pričamo. Svi dobro znaju šta ova trka znači za grad Beograd i Srbiju", rekao je Stojić na konferenciji za medije u restoranu "Nacionalna klasa".

Stojić je istakao da su ove godine trku nazvali memorijal "Mirko Butulija" po tragičnom nastradalom predsedniku AMS, a kako kaže, nada se da će se i narednih godina održavti pod tim imenom.

"Očekujemo veliki broj takmičara iz šest zemalja. Tamičenje se boduje za šampionat Srbije, Makedonije, kao i za Centralnoevropsku zonu. Staza je prilično sređena, ostalo je još neke sitnice da se srede. AMŠ i Karting savez Srbije rade na unapredjenju sporta i bezbednosti samih takmičara", rekao je Stojić.

Predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac pozvao je posetioce da dođu u što većem broju, posebno što je ulaz na trke slobodan, ali i podsetio da svi moraju da poštuju upustva službe za bezbednost.

Predsednik Sportskog auto-moto saveza Begrada Branislav Pijević istakao je da će ove godine prvi put biti organizovan Tvingo kup, a iznenađenje će biti i vožač Formule 3 Italijan Paulo Branjika, koji će u subotu da napravi krug na Ušću.

Takmičar Nikola Miljković zahvalio se organizatorima koji su omogućili ovu trku.

"Za nas vozače je velika čas da učestvujemo na stazi na kojoj je učestivao Niki Lauda. Nadam se da ću ove godine da oborim rekord od prošle godine. Ekipa sprema auto da sve bude u najboljem redu i da trka prodje što bolje moguće", rekao je Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.