"Preživela sam sankcije i bombardovanje, ne plašim se" VIDEO

Srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta je tokom trke na 10 kilometara u okviru maratona koji je održan u u Sofiji.

LNIzvor: B92
Podeli

Na samom startu trke nepoznati čovek je utrčao sa strane, a nakon što je kratko vreme trčao sa takmičarima, oborio je našu atletičarku.

Olivera je ostala bez svesti, a zaradila je i hematom na glavi kao posledicu pada.

Kako je to sve tačno izgledalo, ispričala je Jevtićeva u emisiji "Jutro" na TV Prva.

"Dobro jutro. Dobro sam, hvala na pitanju", odgovorila je Jevtićeva voditelju emisije Filipu Čukanoviću.

Učesnik trke je bio izvesni bugarski državljanin Bojan Vačev.

"Ja sam tokom svojih 30 godina moje atletske karijere zaista sve preživela. I sankcije, i bombardovanje. Nikada se nisam plašila, ne plašim se ni sada i ponovo bih trčala. Volela bih da znam motiv tog čoveka, koje su mu bile namere. Da li je on lično sam izvršitelj ili ga je neko poslao", priča Olivera i nastavlja.

"Juče sam bila u kontaktu sa medijima i organizatorima iz Bugarske i rekli su mi da je on juče uhapšen i da je priveden u policiji i biće sasluša. Ja ću danas imati te informacije".

Što se tiče motiva napadača on i dalje ostaje nepoznat.

"Ne verujem da je to bio nagradni fond zato što nagrade nisu bile nešto velike. Neki motiv postoji, volela bih da saznam šta je motiv. I dalje sam u šoku. Kada sam padala znala sam da nije slučajno, da je to uradio namerno, što se videlo i na snimcima".

Kako kaže, nije ni slutila da nešto ovako može da joj se dogodi.

"Nikada mi se nešto slično nije desilo. Ja sam u zalasku karijere i ne plašim se, ali je strašno kada se to desi nekom mladom sportisti kao što se desilo i Moniki Seleš koja je bukvalno zaustavljena. Njena karijera je zaustavljena. Zaista se nadam da više toga neće biti".

Jevtićeva se nada da ćemo je gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

"Hvala bogu posle Sofije odmah sam uradila snimke glave i kuka i nema nikakvih preloma i ozbiljnih povreda. Nadam se da ću se vrlo brzo vratiti na stazu. Ova trka u Sofiji je bio neki test mom vraćanju trkama, za ispunjavanje olimpijske norme. Videću i nadam se da ću stići na moje šeste Olimpijske igre", otkriva Jevtićeva u emisiji "Jutro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.