"Ne brinite, vratiće se Olimpijske igre"

Sanja Ričards Ros čuvena američka atletičarka poslala je poruku podrške svim sportistima koje je pogodilo odlaganje Olimpijskih igara.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Michael Steele/Getty Images
Photo by Michael Steele/Getty Images

Kao što je svima poznato, Olimpijske igre su 2020. godine bile predodređene za Tokio i zbog pandemije koronavirusa su pomerene za godinu dana.

Mnogim sportistima je ovo teško palo, pogotovo onim individualnim i Sanja Ričards Ros, čuvena olimpijska šampionka, svima se njima obratila i poslala im poruku podrške.

"Najgore sam se osećala 2008. godine u Pekingu. Bila sam veliki favorit u trci na 400 metara, vodila sam čitavu trku i pred kraj sam ostala bez snage pa su me prestigli i završila sam treća. Jedan Kinez mi je prišao i pitao "Šta se desilo? Pa tvoje ime je već bilo napisano na zlatnoj medalji?". Nije imao pojma koliko me je taj njegov komentar ubio, slomio mi je srce, a znam da to nije želeo. Te reči, potpuno su me slomile. Te godine sam pobedila na svakoj trci, osim na jednoj...", počinje Sanja Ričards Ros priču za "Players Tribune".

Rekla je da razume sportiste kojima je životni san da učestvuju na Olimpijskim igrama, rekla je da je to i ona oduvek želela i počela priču sa svojim počecima i kasnije poslala poruku podrške svim sportistima koje je ova situacija pogodila.

"Rođena sam na Jamajci, tako je atletika sport broj 1. Trčanje je na Jamajci toliko veliko da možemo da ga uporedimo sa američkim fudbalom u Teksasu. Kada sam imala devet godina, učiteljica nas je pitala šta žeilmo da budemo kad porastemo i ja sam napisala samo dve reči. Olimpijski šampion. I nisam to uspela, iako sam bila blizu. Znam da se svi Olimpijci sada osećaju loše i razumem ih. Ali gledajte to sa vedrije strane, imaćete novu šansu za godinu dana. Znam da će mnogi ovo pročitati i reći kako godinu dana nije mnogo, ali tako je možda vama. Postoje sportisti koji zarađuju jedino od takmičenja, baš kao što sam i ja zarađivala. Sada toga nema. Neki su ostali bez sponzora jer kompanije ne žele da produžuju ugovore usled finansijskih komplikacija. Nemojte da klonjavate duhom. Posle tog poraza, ja sam bila jako depresivna i anksiozna i dugo mi je trebalo da se otvorim, a kasnije se sve popravilo kada sam krenula na terapiju. Nisam više krivila sebe, nisam sama sebi bila barijera, naučila sam kako to da prevaziđem i 2012. godine u Londonu stigla je i nagrada. Istrčala sam najbolju trku u svom životu i osvojila toliko željeno zlato. Ne znam kako bih iznela dodatnu godinu bola, patnje i anksioznosti... Želim da poručim svim Olimpijcima da ćemo se svi vratiti na staro. Život će se vratiti. Olimpijske igre će se vratiti. Navijam za vas, srećno i vidimo se 2021. godine", kaže Sanja Ričards Ros.

Sanja Ričards Ros je udata za nekadašnjeg dvostrukog NFL šampiona sa Njujork Džajantsima, Erona Rosa, koji je pokrivao poziciju sejftija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.