Ivana Španović održala javni čas FOTO/VIDEO

Srpska atletičarka Ivana Španović posetila je novobeogradsku OŠ "Mladost" i tom prilikom održala javni čas.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Projekat "Brzinom do zvezda" koju zajedno organizuju Atletski savez Srbije i Telenor promoviše atletiku kao bazičnu sportsku disciplinu, ali i pospešuje aktivni način života i bavljenje sportom kod dece oba pola.

Akciji podrške ovom projektu odazvala se i proslavljena skakačica u dalj, a nju je u ovoj osnovnoj školi dočekalo više stotina mališana.

"Dobila sam poziv da dođem i provedem jedan dan sa njima, da pričamo o sportu i da im prenesem šta znači zaalganje za nešto, bilo to sport, učenje, bilo šta. Bitna je fizička aktivnost i sa njima sam podelila neke moje početke, životne stavove i principe, načine na koji ja radim. Moj savet im je da uzrast u kojem su oni sada, sport treba da bude izvor zabave i druženja, nikako moranje i obaveza. Treninzi treba da budu mesto gde će se družiti, učiti u sebi i o nekim pravim vrednostima. Uvek svoje ciljeve treba da stavljaju visoko i da rade sve što je potrebno da do njih dođu", rekla je Španovićeva.

Projekat "Brzinom do zvezda" obuhvatiće 120 hiljada dece, uzrasta devet i 10 godina, iz 400 škola sa teritorije šest regiona Republike Srbije, uključujući i 17 beogradskih opština.

Kroz organizovanje predkvalifikacionih trka za izbor najbržih osam devojčica i dečaka iz svake škole, zatim i opštine i grada.

Trka super finala najbržih dečaka i devojčica održaće se u junu 2020. godine u Beogradu, kao sastavni deo većeg atletskog takmičenja, nakon čega sledi i julski atletski kamp.

Foto: B92/MT
Foto: B92/MT

Foto: Promo
Foto: Promo

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.