Foto: Shutterstock/ESB Professional
Foto: Shutterstock/ESB Professional

Najbolje destinacije za jesenja putovanja VIDEO

Podeli

Za mnoge je jesen idealno doba godine za opuštanje i putovanja. Popularne destinacije su tada manje gužve, cene su obično pristupačnije, a mnogi gradovi postaju posebno magični u ovo doba godine. To je vreme kada priroda poprima prelepe šarene boje, a gradovi postaju romantične pozadine za opuštene šetnje.

Jelena Stefanović, turistički vodič i travel blogerka govorila je u emisiji 150 minuta o tome koje su najbolje destinacije za jesenja putovanja.

S obzirom na to da se Jelena upravo vratila iz Pariza, ona prvo otklanja svaku sumnju i kaže da je baš sada pravo vreme kada treba da se poseti ovaj evropski grad.

"Francuzi kažu da je sada pravo vreme za posetu ovom gradu jer je vreme najprijatnije. Prelepe bašte Pariza dobiju prelepu boju u jesen, tako da mislim da je jesen savršeno vreme da se obiđe Pariz."

Jelena je u Parizu boravila sedam dana.

"Moj drug tamo studira, te sam imala smeštaj, što je velika stavka i mnogo znači jer je ovaj grad zaista skup. Jedino zato ne preporučujem ljudima da odu u Pariz, ako imaju manji budžet."

Jesenja putovanja karakteristična su po tome jer je u većini slučajeva u pitanju produženi vikend. Da li može da se obiđe mesto u tri, četiri dana?

"Može, ali mora malo veći ritam, ili da se vrata u grad, da se nekoliko puta vidi sve što treba. Pariz ne može da se obiđe za jedan produženi vikend. Za njegov običazak vam je potrebno nedelju dana. Ukoliko neko ne može da uzme duže od produženog vikenda, onda je bolje da izabere neki drugi grad.", kaže jelena Stefanović.

Ali, šta bismoo mogli da obiđemo tokog jednog produženog vikenda?

Jelena kaže da je Lisaboon jedan od tih gradova.

Koje još gradove Jelena preporučuje, saznaćete u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu