Foto: RINA
Foto: RINA

Crnogorci posetili Zlatibor, a onda ostali u šoku: Istorija ispisana na srpskoj planini

Podeli

Kada su se Mićunovići iz Crne Gore odlučili da posete Zlatibor nisu ni slutili da će ove zime biti deo ispisane istorije na srpskoj planini. Ova porodica je jubilarni 500.000 - i gost najduže gondole na svetu, a njih kreće odbrojavanje do milionitog putnika. Prethodnih dana se pažljivo spremalo iznenađenje, pratile su se brojke iz sata u sat, svaki detalj je već bio isplaniran i spreman da nekome od putnika Gold gondole ulepša jedan januarski dan.

"Kada se porodica Mićunović približila prodajnom mestu da kupi karte i krene na vožnju, ni slutili nisu da je baš za njih spremno iznenađenje i da će baš oni biti srećni dobitnici godišnje karte. Uz konfete, šampanjac, zvučne efekte i poklone uručena im je nagrada. Nasmejani i prijatno iznenađeni krenuli su na svoju planiranu vožnju, a na zadovoljstvo svih zaposlenih u Gold gondoli i sa željom da se uskoro najdužom panoramskom gondolom na svetu vozi milion putnika", kažu za RINU u JP Gold Gondola.

Foto: RINA
Foto: RINA

Ova turistička atrakcija je od samog otvaranja u januaru 2021. godine izazvala veliku pažnju turista i medija koji su želeli da dožive Zlatibor iz potpuno nove perspektive. Upravo taj jedinstven doživljaj putovanja kabinama zlatne žičare i dodatni sadržaji na stanicama kreirali su novu tursitičku sliku Zlatibora koji više nije isti. Najduža jednosegmentna panoramska gondola na svetu ucrtala je najposećeniju srpsku planinu na globalnu turističku mapu i postavila nove standarde.

"Pola miliona putnika je veliki uspeh JP „Gold gondola Zlatibor“, ali i obaveza da i dalje unapređuje svoju uslugu i sadržaje u cilju kreiranja integrisanog turističkog proizvoda zlatiborskog kraja namenjenog potrebama modernog turiste", zaključuju u JP Gold Gondola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu