Foto: Shutterstock/Tada Images
Foto: Shutterstock/Tada Images

Grad u kom nikada nije dosadno: Dok jedete halucinogene pečurke možete maziti alpake

Podeli

Američki grad ne tako laskavog imena nudi turistima boravak u prelepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama, uživanje u škotskim gajdama i kiltovima, kao i jedinstveno krstarenje rekom...

U američkoj državi Oregon se nalazi jezero Krater, koje je sa svojih 597 metara najdublje u SAD, kao i jedno od najdubljih na svetu. Takođe, u toj zemlji se nalazi reka D, duga samo 36 metara, najmanji park na svetu, a ovo mesto može da se pohvali da je prvo u SAD legalizovalo halucinogeni sastojak, takozvanih "magičnih pečuraka" psilobicin.

Osim toga, u Oregonu je se nalazi grad koji se zove Boring ili "najdosadniji grad na svetu". Lako pamtljivo ime Boring duguje Vilijamu Harisonu Boringu, vojniku Unije u američkom građanskom ratu, čija je porodica 1856. godine podigla farmu u tom kraju.

Ali Boring, koji se nalazi u podnožju planinskog lanca Kaskade na oko 20 kilometara od Portlanda, nudi dovoljno zanimljivih stvari. Zbog svog imena, Boring je zvanično prijateljski grad škotskog Dulla, a 9. avgusta tradicionalno se održava proslava u čast oba grada. Škotske gajde i kiltovi tada preplavljuju Boring.

Američki grad nelaskavog imena nudi turistima boravak u prelepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama na farmama. Boring je tokom leta tradicionalno domaćin Goth festivala na reci, kada učesnici u crnim kupaćim kostimima plove rekom Klakamas na daskama, splavovima i čamcima na naduvavanje. Sa plovcima u vidu crnih labudova, kovčega i različitim čudima, rečna povorka je zaista neobičan prizor koji ne treba propustiti.

Not So Boring Bar & Grill jedno je od popularnijih mesta u gradu, gde posle takosa sa bakalarom ostajete na partiji biljara ili pikado, a oni koji više vole da šetaju mogu da se dive prelepom pogledu sa obližnje planine Hood ili idite biciklističkom stazom do Portlanda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu