Foto:Shutterstock/Adwo
Foto:Shutterstock/Adwo

Jezero Bumbunga ima jezivo čudovište, a mnogi se razočaraju kad vide

Podeli

Oni koji očekuju da vide intenzivnu ružičastu boju žvake ponekad budu razočarani jer voda menja boju u zavisnosti od doba godine, količine padavina, oblaka, kao i nivoa soli...

Na vetrovitom putu severno od Adelaide, Australija, biće vam teško da propustite neobične obale jezera Bumbunga, poznatog i kao Pink Lake. Od kraja 19. veka iz izuzetno slanog jezera se vadi sol, a vremenom je ovaj neobičan kraj počeo da privlači sve više turista koji su fascinirani nesvakidašnjim predelima.

Od intenzivne ružičaste boje jezero postaje sivkasto, belo, smeđe ili plavo. Ali boja jezera nije jedini kuriozitet Bumbunge.

Zmija ili jegulja viđena u daljini može izgledati kao iluzija zbog intenzivne vrućine, ali ako se zaustavite na parkingu i pratite stazu prema vidikovcu, prepoznaćete Nesi, daleko od njenog navodnog doma u Škotskoj.

Njen rođak poznat kao Loch-Eel Monster, napravljen je od raznih ostataka, uključujući stare gume i cevi. Ponosno stoji u jezeru Bumbunga više od 30 godina, ali tačna priča o njegovom nastanku je obavijena velom misterije; priča se da se pojavila preko noći.

Mit o čudovištu deo je lokalnog folklora koji datira iz 19. veka i povezan je sa volovskom zapregom koja je nestala u pesku jezera nakon što ju je navodno nešto prestrašilo. Prošle su godine dok čudovište nije dobilo spomenik od australijskog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu