Foto: Shutterstock/eldar nurkovic
Foto: Shutterstock/eldar nurkovic

Gde se krije jedna od najčistijih morskih uvala na svetu?

Podeli

Osim jednog malog objekta, sve na ostrvu je divlje i netaknuto, nema puteva, nema automobila, a nema ni apartmana ni vila.

Ostrvce Proizd se nalazi nedaleko korčulanske Vela Luke, i može pohvaliti time da na njemu nema nikakvih smeštajnih kapaciteta, restorana i bučnih kafića na plaži, tamo se nalaze samo divlje i čiste uvale tirkiznog mora neverovatne lepote.

Na samom ulazu u velolučki zaliv nalazi se ostrvo Proizd. Ostrvo je 2007. godine prema izboru Hrvatske turističke zajednice proglašeno je za najlepšu plažu na Jadranu, a njegova prirodna lepota i kombinacija belog stenja, kamentih morskih obala i savršeno čiste vode pravi su mamac za turiste.

Do ostrva se dolazi brodićem, postoje i brojni taksi brodovi koji voze samo tokom letnih meseci, polasci su iz centra mesta Vela Luke. Vožnja traje nešto više od pola sata i turisti tada stižu u jedini objekat na ostrvu, na mesto gde se nalazi mali bar. Sve ostalo je netaknuto, divlje i prirodno.

Na ostrvu caruje snaga mora, sunca i prirode, i tu se zaista može osetiti pun potencijal Jadranskog mora i pravog odmora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu