Foto: Depositphotos / surkovdimitri
Foto: Depositphotos / surkovdimitri

Bogati Ukrajinac kupio italijansko ostrvo: Cena - "simbolična"

Podeli

Sin ukrajinskog preduzetnika i političara Vjačeslava Boguslajeva - Aleksandar, kupio je italijansko ostrvo Galinara, koje se nalazi u Ligurskom moru, prenose italijanski mediji.

Ugovor vredan više od 10 miliona evra sklopljen je 17. jula između predstavnika bogatih porodica iz Pijemonta i Ligurije, kojima od sedamdesetih godina prošlog veka pripada ostrvo Galinara, i kompanija "Galinet" iz Monte Karla, iza koje stoji čovek čiji se lični podaci u potpunosti poklapaju sa 42-godišnjim Aleksandrom Boguslajevom, navodi portal "Korijere dela sera".

Kako se navodi, reč je o sinu Vjačeslava Boguslajeva, koji dugi niz godina upravlja jednim od najvećih svetskih preduzeća za proizvodnju avionskih motora i jedan je od najbogatijih ljudi u Ukrajini. Aleksandar Bogoslajev, 42-godišnji ukrajinski biznismen, već poseduje nekoliko kompanija na Azurnoj obali.

Ostrvo Galinara jedinstveno je mesto sa bogatom istorijom. Površina ostrva dužine 470 metara i širine 450 metara iznosi oko 11 hektara. Od 1989. godine ostrvo nosi status regionalnog prirodnog parka, a turistima je zabranjeno da ga posećuju.

Ostrvo Galinara, na koje je u 4. veku pred arijanskim progonima pobegao sveti Martin, poslednjih 40 godina bilo je u vlasništvu devet porodica iz Ligurije i Pijemonta.

To je mesto na koje su se povlačili hrišćanski velikodostojnici, najpre Svetog Martina iz Tarsa, koji je pobegao pred progonima arijanaca, a zatim i pape Aleksandra III koji se sklonio pred naletom krstaša Fridriha Barbarose 1162. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu