Foto: Depositphoto/craigiehill
Foto: Depositphoto/craigiehill

Probuđeni grad: Procvetale trešnje u Vuhanu VIDEO

Podeli

Iako je uglavnom svima prva asocijacija na Japan, sezona cvetanja trešnje je dugo očekivani događaj u gradovima širom sveta i znak da je proleće stiglo, prilika da se ljudi izvuku i uživaju u prirodi.

Trenutno, ne postoji grad koji više zaslužuje poruku nade i obnove od Vuhana, koji je zatvoren 24. januara zbog epidemije koronavirusa.

Drvoredi trešnje u Vuhanu trenutno su u punom cvatu.

Jedno od najlepših mesta gde možete da uživate u njima je Univerzitet Vuhan, koji je inače u ovo doba godine prepun ljubitelja cveta trešnje. Ova sezona je međutim bila drugačija. Bilo je relativno prazno zbog nedavne epidemije, ali možda baš ovako lepota dolazi do izražaja.

Li Hao, učiteljica koja živi u kampusu, snimila je zadivljujuće snimke dronom još uvek zatvorenog gradangde se mogu videti rascvetale krošnje u svetlo ružičastoj boji.

"Verujem da će se svaka katastrofa ili izazov na kraju završiti", kaže Li za CNN.

"Baš poput ovih cvetova trešnje, pre ili kasnije, sve će procvetati. U to verujem, sve dok ne odustanemo od potrage za željenim životom, sve dok ulažemo svoje napore da to i ostvarimo."

Prema kineskim državnim medijima, širom univerzitetskog kampusa zasađeno je preko 1.000 stabala trešnje. One najstarije su poklon od Japana iz 1970-ih, kada su Kina i Japan uspostavili diplomatske odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu