Foto: sborisov/depositphotos
Foto: sborisov/depositphotos

Pariski simbol zatvoren za turiste: Opet katanac na Ajfelovom tornju?

Podeli

Zbog štrajka sindikata, koji protestuju zbog najavljene izmene penzionog sistema, danas će biti zatvoreni Ajfelov toranj i muzej Orsej, dok je muzej Luvr saopštio da će kasniti sa otvaranjem kao i da će pojedine prostorije biti zatvorene.

U saopštenju kompanije SETE, koja upravlja Ajfelovim tornjem, navodi se da taj pariski simbol nema dovoljan broj osoblja za otvaranje tornja uz optimalan prihvat posetilaca, prenose agencije.

Zatvoren je i železnički i metro-saobraćaj, a na pariskom aerodromu Orli otkazano je 20 odsto letova, prenosi AP. Mnogi građani koriste električne bicikle i skutere, a vlasti su zabranile proteste na Jelisejskim poljima, oko predsedničke palate i oko katedrale Notrdam.

Širom Francuske hiljade građana u crvenim prslucima sindikata maršira kroz gradove od Marselja na Mediteranskoj obali do Lila na severu. Ovo je jedan od najvećih protesta zaposlenih u javnom sektoru širom zemlje u poslednjih više decenija.

Železničke kompanije Evrostar i Talis otkazale su najmanje polovinu usluga prevoza na linijama koje povezuju Pariz s Londonom i Briselom. Vlasti civilnog vazduhoplovstva zatražile su od avio-kompanija da otkažu oko 20 odsto letova zbog poremećaja koji će štrajk izazvati u rasporedu letenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu