Foto: Depositphotos/muha04
Foto: Depositphotos/muha04

Zemlja sa najlepšom pustinjom na svetu: Upoznajte opasne dine u karavanu pod mesečinom FOTO

Podeli

Glumac Grif Ris Džouns nedavno je posetio Alžir i istakao kako je oduševljen lepotom ove zemlje.

Konstantin je grad u Alžiru koji se razlikuje od svih ostalih jer se nalazi na vulkanskom zemljištu i okružen je visokim brdima. Datira još iz doba Rimljana i kombinacija je uticaja francuskog kolonijalizma i arapske kulture.

Ono što je njemu ostalo u sećanju jeste boravak u ribarskoj kolibi u Goran Havenu, piše Dejli mejl (Daily Mail). Imao je običaj da trči do plaže sa rođacima i jede najbolji sladoled na svetu.

Kada se nađete u Alžiru obavezno posetite ruševine starih rimskih gradova kao što su Timgad, Džemila, Lambese, Tidis, Tipasa, Čerčel i Tebesa, ali i El Kantaru koju nazivaju "vrata pustinje". Tu je i oaza Biskra i El Ked. Na jugu obale nalazi se Saharska pustinja sa peščanim dinama, piše Travelguide-en. Unesko je na listu Svetske baštine stavio čak 7 gradova iz Alžira: Al Kala od Beni Hamad, Džemila, Mzab Voli, Tasili Najer, Timgad, Tipasa i Kasbah od Alžira.

Najveća topla pustinja na svetu Sahara prostire se preko 10 država u severnoj Africi i predstavlja fenomen koji se prostire na 9.400.000 km2 što je jednako veličini Kine. Mnogi delovi Sahare, naročito oni koji idu preko Libije, Alžira i Egipta, nisu dostupni turistima. Karavani kamilama prevoze turiste dinama od Merzuga i Zagora i to noću dok je nebo zvezdano i vedro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu