Foto: Shutterstock/leoks
Foto: Shutterstock/leoks

Poslednje netaknuto i autentično grčko ostrvo VIDEO

Podeli

Na Lerosu ima puno živopisnih i mirnih sela, najpopularnija su Alinda i Agia Marina, gde se i nalaze turistički hoteli, jedina mesta gde je moderna civilizacija ostavila svoj trag.

Ostrvo Leros pripada grupi Dodekaneza, i smešteno je između Patmosa i Kalimnosa. Samo ime dolazi od reči "leros" što znači "nivo".

Prema predanju, boginja Artemida je u drevnim vremenima bila zaštitnica Lerosa, a arheološka otkrića su dokazala da je istorija ostrva počela još u neolitskom periodu.

Leros mnogi smatraju jednim od poslednjih netaknutih i pravih grčkih ostrva. Meštani su ljubomorno čuvali i sačuvali njegovu prirodnu lepotu, prelepe plaže sa kristalno čistim vodama i netaknute pejzaže sa borovim šumama.

Upravo zbog toga je Leros poseban, na ostrvo dolaze turisti koji žele miran i dostojanstven odmor.

Foto: Shutterstock/takopa
Foto: Shutterstock/takopa

Možda vas zanima:

Pet najboljih grčkih skrivenih destinacija

Najromantičnija ostrva Grčke

Mirno grčko ostrvo koje turisti još nisu otkrili FOTO

Meštani Lerosa su vrlo ljubazni, i skoro da nema razlike između odnosa među porodicom ili prijateljima, oni svojim gostoljubivošću prosto pozivaju sve ljude i dele sa njima sve što imaju.

Oni su vrlo veseli, srdačni i otvorenog srca, i postoji jedna stvar koju morate da zapamtite, uvek su spremni za ples.

Svake godine se na Lerosu održavaju brojne manifestacije, koncerti, pomorske trke, izložbe i ostale kulturno-zabavne aktivnosti na kojima učestvuju i izlagači i posetioci.

Osim toga, Leros je poznat i po zanimljivom noćnom životu i odličnoj mediteranskoj kuhinji i specijalitetima. Ovo ostrvo je dokaz da moderno i novo ne mora uvek biti bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu