Foto: Shutterstock/Lauren Orr
Foto: Shutterstock/Lauren Orr

Grčki ministar: Turizam nije kriv

Podeli

"Turizam nije kriv za nagli porast broja novoinficiranih koronavirusom u Grčkoj", izjavio je danas grčki ministar turizma Haris Teoharis nakon što je vlada donela odluku o uvođenju novih mera usmerenih na spasavanje letnje turističke sezone.

Pročitajte i:

Šta ako vam ne stigne potvrda PLF obrasca? Najčešće nedoumice o putu u Grčku

Grčka: Novi propisi za turiste, važe samo za zatvoren prostor

Grčka, koja petinu svojih prihoda ostvaruje od turizma, otvorila je sezonu u maju, nadajući se da će ove godine zarada dostići oko polovine rekordnog prihoda koji je ostvaren 2019. godine, kada je zemlju posetilo više od 30 miliona ljudi, preneo je Rojters.

"Turistička sezona je otvorena veoma pažljivo. U prvih 10 dana jula samo 74 od ukupno 105.609 uzoraka uzetih na graničnim prelazima bilo je pozitivno, tj. 0,07 odsto. Porast broja novozaraženih nije povezan sa turizmom," predočio je Haris Teoharis ministar turizma Grčke.

Krećete u Grčku? Uživajte. Ali ne zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju ponudu i, za svaki slučaj, uzmite i pokriće za kovid-19.

Gde? OVDE!

Do sada je oko 41 odsto Grka potpuno vakcinisano, turisti su u obavezi da pri ulasku u Grčku dokažu da su vakcinisani ili da prikažu negativni rezultat PCR testa, ali vlada u Atini je zabrinuta zbog širenja zaraznijeg delta soja korona virusa.

Govoreći o građanima koji još uvek odbijaju da se vakcinišu, Teoharis je ukazao da Grčka "ne može da dozvoli da zemlju vode u avanture oni koji negiraju nauku".

U Grčkoj je juče prijavljeno 3.109 novih slučajeva kovida 19, ukupno 444.783 od početka pandemije, a broj smrtnih slučajeva medju kovid pacijentima iznposi 12.806.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu