Ilustracija/Foto: depositphoto/lucianbolca
Ilustracija/Foto: depositphoto/lucianbolca

Ako odlučite da letujete u Grčkoj, evo na šta treba da obratite pažnju VIDEO

Podeli

Grčka je danas ponovo pokrenula redovne trajekte do ostrva, dok su restorani i barovi takođe ponovo otvoreni u skladu sa ubrzanim naporima zemlje da spase turističku sezonu. Premijer Kirijakos Micotakis najavio je da će sezona početi 15. juna, ukoliko ne bude nekog velikog obrta.

Pročitajte još:

Od danas i zvanično otvorena grčka ostrva: Počinju da rade restorani, kafići, kao i trajekti

Srbija se nalazi na listi 19 zemalja čijim građanima će biti omogućen ulazak u Grčku bez obaveznog testiranja na koronavirus i eventualnog karantina.

"Svaki dan se očekuje da mere budu smanjene u odnosu na ono što je bilo juče i svaki dan situacija ide ka boljem. Mi imamo oko 20 dana da otvorimo hotele, ali mislim da neće, bar do kraja jula, biti navale. Do tada smo dobili protokole šta treba da znamo i kako da obučimo radnike", rekao je za "150 minuta" na TV Prvoj Kostas Ziskos, turizmolog, vlasnik hotela i turističke agencije u Paraliji.

Kaže da svako ko želi ovog leta da dođe u Grčku treba da obrati pažnju na to gde će da ide, i da ide organizovano.

"Što organizovaniji hotel i objekat - biće bezbednije za gosta koji dolazi, a i nama neće dozvoliti agencije s kojima sam u saradnji iz Srbije da mi otvorimo hotele ili objekte tek onako da ih otvorimo bez toga da ih oni ne kontrolišu i vide gde dolaze njihovi gosti", dodao je.

Kaže da ipak ove godine niko ne bi trebalo da ide na svoju ruku, odnosno da nema rezervisan smeštaj, već da treba ići isključivo organizovano. Kaže da će do 15. juna građani morati da popune formular koji ima nekoliko pitanja, a da posle tog datuma to neće biti potrebno.

"Nije to nešto što stvara probleme. Ali mislim da svaki dan do 20. juna stvari da se menjaju i da će od tada sve maltene biti normalno što se tiče prelaska granica", rekao je on.

Na pitanje da li će u Grčkoj na plažama biti postavljeni paravani od pleksiglasa, on je odgovorio da neće, te da čak ne postoji obaveza da ovakva pregrada stoji na recepciji.

"Insistira se na distanci", poručio je te dodao da će mu ove godine samo biti žao što svoje goste, među kojima ima i prijatelje, neće moći da izljubi "po srpski" - tri puta.

A kakve očekuje da će biti cene i eventualno da li će biti niže, pogledajte u prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu