Grčka dala detaljno uputstvo na 20 strana o ponašanju osoblja s gostima

Podeli

Grčko ministarstvo turizma objavilo je opsežne i detaljne smernice koje hoteli, kampovi, turističke agencije i prevozničke kompanije moraju da poštuju tokom ponovnog otvaranja turističke sezone u junu.

Svaki hotel ili turistički objekat će u okviru preventivnih mera za pandemiju kovida 19 morati da uspostavi protokol zasnovan na uputstvima ministarstva i prilagodi svoje objekte u koordinaciji sa lekarom.

Takođe, osoblje će biti obučeno kako da se ponaša sa gostima, pa će se poštovati mere radi očuvanja lične bezbednosti zaposlenih.

U opsežnom uputstvu od 20 stranica date su direktive kako da osoblje prepozna moguće simptome koronavirusa i primeni hitne procedure za moguće slučajeve; detalje o tome kako osoblje da odžava sobe čistim i uslužuje goste; i postupke dezinfekcije svih površina, ključeva i materijala kojima se rukuje. Članovi osoblja takođe moraju svakodnevno da mere telesnu temperaturu, hoteli da vode evidenciju o kontaktima i osoblja i gostiju (poštujući zakone o privatnosti širom EU) u slučaju da je potrebno pratiti sa kime su sve bili u kontaktu i da prijave bilo kakve indikacije da ili oni ili bilo koji gost imaju simptome kovida 19.

Posebni propisi se odnose na određene prostore u objektima, kao što su kuhinje i restorani, javna odmarališta, bazeni i prostori za dostavu, dok se za druge prostorije, kao što je kuhinja, zabranjuje pristup onima koji tamo ne rade.

Grčka je najavila da će 1. juna dozvoliti ponovno otvaranje hotela, uključujući i kampove.

Sezona za hotele počinje 15. juna, a istog dana se nastavljaju redovni letovi iz inostranstva (na osnovu liste odobrenih zemalja). Svim drugim međunarodnim aerodromima u Grčkoj biće dozvoljeno da od 1. jula dočekuju letove iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu