Foto: Rina
Foto: Rina

Planinski biser nedaleko od Beograda dobija savremene putokaze: Moderne table sa "QR kodom"

Podeli

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac danas je na Rudniku organizovala postavljanje tabli koje upućuju na sve najistaknutije tačke i znamenitosti ove planine.

Da se popularni "krov Šumadije" ubrzano razvija i da se nastoje iskoristiti na pravi način njegovi potencijali govori i činjenica da su nedavno obeležene i markirane sve pešačke i planinarske ture, tzv. staze zdravlja do vrhova Rudnika, a takođe je Arheološki institut iz Beograda na više lokacija postavio table do arheološkog lokaliteta Prljuša, koje je 2017. proglašeno za teritoriju od istorijskog i kulturnog značaja i nalazi se pod zaštitom države. "Table koje danas postavlja Turistička organizacija Milanovca najmodernije su, imaju QR kod i biće dvojezičke, na srpskom i engleskom jeziku. Biće ih postavljeno oko 30 i obuhvatiće sve ono najatraktivnije na Rudniku - vrhove, Dečje odmaralište Rudnik, vulkanski vrh Ostrovicu, Prljušu, Crkvu Svetog Đorđa itd.", rekao je RINI Srđan Milićević iz TO GM.

Foto: Rina
Foto: Rina

On je dodao da se trude da u potpunosti odgovore izazovima u susret dovršetku projekta "Vizitorski centar" čiji se kraj radova i otvaranje očekuju do kraja naredne godine. "To će u potpunosti izmeniti fizionomiju Rudnika", napomenuo je on. Vizitorski centar dolazi na poziciju tzv. Jabučara, da bude "pri ruci" svima koji se šetaju varošicom, žive u njenom donjem delu, kao i ljudima koji su smešteni u gornjem, planinskom delu Rudnika, u privatnom smeštaju i po vikendicama, a prema najavama, u nekom budućem periodu, i skijašima, jer se priprema revitalizovanje stare rudničke skijaške staze. Takođe, na tom mestu planirani su ubuduće i otvoreni bazeni sa svim raspoloživim sadržajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu