Foto:Printskrin/TV Prva
Foto:Printskrin/TV Prva

Srpski turizam očekuje promene - bolje ponude i pomoć radnicima VIDEO

Podeli

Danas se obeležava Svetski dan turizma, a tim povodom ekipa TV Prva razgovarala je sa direktorkom Turističke organizacije Srbije (TOS) Marijom Labović.

Prema rečima direktorke Labović, TOS je svoj 11. turistički događaj, odnosno, forum usmerio ka poboljšanju turizma u Srbiji, ali i skretanju pažnje na posledice u turizmu izazvane pandemijom koronavirusa.

Kako dalje priča, serija edukativnih programa posvećena je svim turističkim radnicima i ugostiteljima koji su zbog virusa pretrpeli znatne fiansijske posledice.

Cilj foruma je, takođe, poboljšanje turističke ponude u Srbiji, kako bi što veći broj naših građana, ali i inostranih posetili lepote naše zemlje, jer, kako kaže, Srbija ima dosta toga da ponudi.

Takođe, na forumu će se razmatrati pitanje stepena prilagođenosti turističkih ponuda osobama sa određenim invaliditetom, jer, prema poslednjim statističkim podacima Srbije, oko 700.000 građana ima određeni invaliditet, a trenutne ponude nisu prilagođene njihovim potrebama.

Na forumu će biti predstavljena i potencijalna rešenja za oporavak turizma u Srbiji, kao i pomoć turističkim radnicima koji su mnogo toga izgubili.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu