Foto: Shutterstock/Mistervlad
Foto: Shutterstock/Mistervlad

Milion Britanaca u problemu, Džonson najavio novu meru

Podeli

Britanci koji se vraćaju iz zemalja sa crvene liste moraće da idu u hotelski karantin 10 dana i da plate 1.750 funti.

Planirate putovanje ovog leta? Na vreme razmislite o polisi putnog osiguranja - odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za kovid 19

Britanski ministri planiraju da izdaju upozorenja svojim državljanima da izbegavaju letovanja u zemljama poput Španije, a takođe najavljuju da bi određene destinacije mogle da se nađu na vladinoj listi zemalja nakon čije će posete biti obavezan karantin, piše "Tajms" (The Times).

Velika Britanija je među zemljama koja je najbrže i u velikom broju vakcinisala svoje stanovništvo, ali je vlada nametanjem niza različitih mera gotovo sprečila putovanja u brojne zemlje.

Ministar finansija Rišo Sunak zatražio je od premijera Borisa Džonsona ublažavanje restrikcija na putovanja koje, kako smatra, imaju negativne posledice po britansku ekonomiju.

Velika Britanija, putovanja i erotika: Britanski pustolov čiji život i danas, dvesta godina kasnije, budi zavist

Po sadašnjim pravilima, koja će se ponovo razmatrati u četvrtak, putnici vakcinisani s dve doze protiv kovida 19 mogu se vratiti iz žutih zemalja bez karantina, ali oni koji se vraćaju iz crvenih područja moraju da provedu 10 dana u karantinu u hotelu i da plate 1.750 funti.

Popis zemalja u žutoj zoni bi trebalo da se rezimira na sastanku u četvrtak, ali raskol u vladi bi mogao da odloži donošenje odluke. Prema najavama, Španija bi bila stavljena u crvenu zonu, što bi najverovatnije izazvalo egzodus oko milion Britanaca koji tamo letuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu