Ilustracija:Foto:EPA/ ANTONIO DASIPARU
Ilustracija:Foto:EPA/ ANTONIO DASIPARU

Nakon više od 6 sati čekanja, putnici iz Tivta sleteli u Beograd

Podeli

Let Air Montenegra na relaciji Beograd - Podgorica koji je trebalo po redu letjenja da poleti u 15:30 sati iz glavnog grada Srbije, otkazan je.

Više od 200 putnika više od šest sati je "zarobljeno" na aerodromu Tivat i čeka da poleti za Beograd avionom.

Let koji je bio zakazan u 11 časova, najpre je odložen za 12 časova, pa opet i po poslednjoj najavi trebalo bi da poleti u 18 sati.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, probleme je uzrokovalo ispadanje iz saobraćaja aviona tipa embraer E-190 (D-ACJJ) koji Air Montenegro inače, iznajmljuje od nemačke kompanije German Airways.

Nemački avion uzet je u najam po tzv. ACMI aranžmanu (aircraft, creww, maintenance, insurance) što znači da u ovom slučaju, njega leti nemačka posada, a njegov vlasnik – kompanija "German Airways" je zadužena i za održavane i plaćanje osiguranja za ovaj avion.

D-ACJJ je jutros obavio redovan let na liniji Podgorica-Beograd, nakon čega je zbog tehničkih poteškoća, ostao na beogradskom aerodromu odakle nije na vreme poleteo za Tivat.

Tako je nemački avion "ispao" iz danas planiranog saobraćaja Air Montenegra, a što je dovelo i do problema sa putnicima te kompanije koji su kupili karte za kasnije planirani let ovog aviona iz Tivta za Beograd.

Za sada na sajtu Beogradskog aerdroma, stoji da je broj leta JU 9011 iz Tivta sleteo u 19:14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu